Милан победи Каляри с 2:0 като гост в мач от 19-ия кръг на италианската Серия А. Така "росонерите" събраха 25 точки и се качиха на седмо място, докато техният днешен противник остава шести с 29 пункта.

Погледите очаквано бяха насочени към завърналия се при "росонерите" Златан Ибрахимович, но първата добра възможност се откри пред Ернандес. 

Неговият удар обаче беше спасен от Олсен, а малко след това на отсрещната врата се сблъскаха Донарума и Мусакио, но гостите извадиха късмет.

Половин час след началото Ибракадабра беше много близо до откриване на резултата, но неговият удар с глава беше спасен от Олсен. При изпълнението на корнера Рафаел Леао засече на далечната греда, но не успя да намери опразнената врата.

До края на първото полувреме имаше само още едно интересно положение и то беше пред вратата на гостите. Донарума и Мусакио обаче се оказаха последна преграда пред Нандес, действайки с дружни усилия след поредния натиск на Каляри.

Веднага след почивката "росонерите" откриха резултата с известна доза късмет. Кастийехо намери Рафаел Леао, чийто удар рикошира в тялото на бранител и не позволи на бдителния Олсен да се намеси за пореден път днес.

В средата на второто полувреме дойде и дългоочакваният момент, защото легендарният Златан Ибрахимович се разписа за Милан за първи път след своето емоционално завръщане в клуба. Таранът получи от Ернандес и намери долния ъгъл след майсторски удар от движение.

Ибрахимович прати топката в мрежата на съперника още веднъж в 82-ата минута, но попадението беше отменено заради засада.

Така неубедителният този сезон Милан изкова първи успех за 2020 година и сложи край на серия от три поредни мача без отбелязан гол. 


Каляри - Милан 0:2

0:1 Рафаел Леао - 46'
0:2 Златан Ибрахимович - 64'