Легендата на германския футбол Юрген Клинсман предизвика гнева на хиляди свои сънародници с изказването, че Бундестимът се ползва с привилегии спрямо водения от него тим на САЩ.

Още по темата

 

Селекционерът на янките е недоволен от програмата на мондиала и локацията на провеждане на срещите. Според него организаторите умишлено са дали по-голяма почивка на Германия преди последния мач от групата срещу САЩ.

"Ние имаме един ден по-малко за възстановяване от германците. Те играха в събота, а ние снощи", отсече Юрген Клинсман през Би Би Си.

"Освен това ние играхме нашия мач в Амазония, докато те играха на доста по-добро място за футбол, където е по-лесно да пътуваш. Всичко е направено така, че да бъде в полза на големите фаворити. Ще трябва да минем по трудния път, но ще го сторим."

"За съжаление срещу Португалия ние допуснахме гол в последните секунди, но като цяло това беше невероятен мач. Представихме се страхотно и няма какво да искам повече от моите момчета.

"Головете винаги се вкарват след допусната грешка, но няма как да не отбележа, че подаването на Роналдо беше страхотно. Не ни достигна малко късмет, но беше един страхотен мач."

"Ние показахме отличен футбол и имахме възможност да вкараме три-четири гола, но не всичко се получи. Уверен съм, че срещу Германия ще играем още по-добре.  Ще бъде трудно, но ние ще сторим всичко необходимо. Германците ги чака здрава битка."

"Сега ще трябва да се класираме по трудния начин, като победим Германия в последния мач от груповата фаза, или като постигнем добър резултат срещу тях. Влизаме с по-голяма увереност в последния мач."

"Мачът срещу Германия ще бъде като финал, но на световните първенства е така. Снощи вкарахме два фантастични гола и моите играчи бяха на лимита си. В такива мачове показваш пред целия свят, че си сред най-добрите футболисти в страната. Свършихме чудесна работа."

"Дали ще се чуя по телефона с Йоги Льов? С него сме приятели, но това е работа. Токова обаждане няма да има. И двамата искаме да побеждаваме", допълни Клинсман, който изведе Германия до трето място на Мондиал 2006 като треньор.

Като футболист Клинси стана световен и европейски шампион с Германия, а през 1998 година стана първият футболист в историята на футбола, отбелязал поне по три гола на три поредни световни първенства.

Клинсман е шестият най-резултатен футболист на световни първенства, като той е единственият футболист, който се е разписвал на шест поредни големи международни форума. Звездата на Португалия Кристиано Роналдо се нуждае от гол срещу Гана, за да изравни това постижение.