ПСЖ - Реал Мадрид, среща от третия кръг на Група А на Шампионската лига, стадион “Стад дьо Франс”, 21:45 часа българско време. 

Групата на ПСЖ

Вратари: Сиригу, Трап

Защитници: Орие, Курзава, Маркиньос, Максуел, Тиаго Силва, Ван дер Виел

Полузащитници: Лукас, Матуиди, Пасторе, Рабио, Стамбули,Мота, Верати

Нападатели: Кавани, Ди Мария, Ибрахимович, Лавеци

 

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Навас, Касия, Рубен

Защитници: Варан, Рамос, Начо, Марсело, Данило

Полузащитници: Кроос, Касемиро, Ковачич, Модрич, Черишев, Иско, Йоренте

Нападатели: Роналдо, Васкес, Хесе, Майорал 

 

Прогнозата на Gol.bg: 

Голямото шоу в Шампионската лига тази вечер безспорно е в Париж, където Реал Мадрид гостува на ПСЖ. Французите са в серия от пет поредни победи на собствен терен и със сигурност в последните години показаха, че не се страхуват от никого в Шампионската лига. 

Големите звезди в атаката на ПСЖ Златан Ибрахимович и Единсон Кавани имат по 6 гола от началото на сезона. 34-годишният Златан не е онзи играч, който бе преди години, но продължава да стряска сънищата на противниковите защити. Кавани пък започна по прекрасен начин кампанията, но в последно време изпитва трудности и не е вкарвал от септември. 

ПСЖ обаче разполага с невероятен отбор, а доказателството е, че в центъра на терена има играчи като Блейс Матуиди и Марко Верати. Проблемът за треньора Лоран Блан е, че с контузии от паузата за националните отбори се завърнаха Матуиди, Верати, Ди Мария и вратаря Кевин Трап. Последният със сигурност няма да играе довечера, докато останалите ще бъдат на разположение. 

В Реал проблемите с контузиите са далеч повече. Гарет Бейл няма да играе заради травма в бедрото. Лука Модрич и Карим Бензема също не са на 100% готови и участието им в мача ще бъде прието като риск. Пепе и Хамес Родригес са твърдо аут, докато Серхио Рамос ще бъде под въпрос до последния момент. 

Двубоят ще бъде по-емоционален за Анхел Ди Мария, който ще трябва да играе за първи път срещу Реал, клубът който го представи за големия футбол в Европа. След две седмици аржентинецът ще трябва да се завърне на “Сантяго Бернабеу”. 

“Ако вкарам гол, няма да се радвам, защото дълбоко в сърцето си никога няма да забравя престоя си в Реал”, заяви Ди Мария преди мача. 

С огромен интерес се очаква сблъсъка между Кристиано Роналдо и десния бек на ПСЖ Серж Орие. Последният е един от най-силно представящите се играчи на французите от началото на сезона. 

Резултат: 2:1