Ман Сити - Ливърпул, среща-реванш от 1/4 финалите на Шампионската лига, стадион "Етихад", начало 21.45 часа. Първата среща завърши с победно 3:0 за Ливърпул.

Последните 10 срещи на Ман Сити във всички турнири: Общо 6 победи и 4 загуби. От тях 1 победа и 2 загуби в последните 3 домакинства.

Последните 10 срещи на Ливърпул във всички турнири: Общо 7 победи, 2 равенства и 1 загуба. От тях 3 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 5 гостувания.

В последните 10 директни срещи домакините имат 2 победи, гостите имат 6 победи и 2 пъти са завършили наравно. На домашния терен на Манчестър Сити имат изиграни 4 срещи, като домакините имат 2 победи, гостите имат 1 победа и 1 път са завършили наравно.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

ПРОГНОЗА: В този мач може да се случи всичко, но определено Ливърпул е голям фаворит за продължаване в следващата фаза на турнира. Преди седмица червените пометоха с 3:0 "гражданите" на "Анфийлд" и сега ще направят всичко възможно, за да се класират на 1/2 финал.

От своя страна Сити ще хвърли всички сили, за да заличи изоставането си, но определено на домакините ще им бъде изключително трудно. Не трябва да се забравя обаче, че за първенство Ман Сити през сезона тресна с 5:0 Ливърпул на "Етихад" и сега ще се надява да повтори това нещо.

Кун Агуеро може да направи първия си старт за Сити от над месец насам, след като влезе като резерва в дербито срещу Юнайтед през уикенда. Джон Стоунс е под въпрос за „гражданите”, след като пропусна голямото дерби на Манчестър заради мускулна травма. Левият бек Бенджамин Менди също е аут, макар да поднови тренировки с отбора. Той обаче все още не е физически готов за игра след дълго отсъствие.

От Ливърпул се надяват, че Салах, Морено и Робъртсън ще са на линия за мача, макар че и тримата са под въпрос и ще преминат късен фитнес тест. Матип, Джан, Лалана, Гомес са аут заради травми, а Хендерсън е наказан.

Манчестър Сити спечели домакинството си над Ливърпул с 5:0 през този сезон, като това бе и единствената победа за „гражданите” над този съперник в последните 9 мача между двата тима (2 ремита и 6 загуби). Сити ще се опита да стане едва третият клуб в историята на Шампионската лига, който обръща дефицит от три гола след първия мач.

Освен това Ливърпул може да стане и първият отбор след Юнайтед от сезон 09/10, който побеждава Сити на три пъти в рамките на една кампания, но това ще стане при успех днес. Манчестър Сити загуби само един от последните си 13 домакински мача в Шампионската лига, като това стана срещу Базел с 1:2.

Прогнозираме здрава битка, голове в двете врати, победа за Сити, но класиране на Ливърпул за полуфиналите.

Резултат: Ман Сити - Ливърпул 3:1