Зрински Мостар – Лудогорец, реванш от 3-ия предварителен кръг на Лига Европа, 0:1 от първия мач, ст.: "Пекара", начало: 21.00 часа наше време

Вероятни състави:

Зрински: Солдо; Кадушич, Яковлевич, Лащро, Микитек; Пезер, Чиряк; Филипович, Билбия, Йович; Бекич
Треньор: Блаш Слишкович

Лудогорец: Ренан; Сисиньо, Форстър, Моци, Натанаел; Дяков, Горалски; Лукоки, Марселиньо, Вандерсон; Мисиджан
Треньор: Пауло Аутуори

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Лудогорец излиза в ролята на фаворит срещу Зрински Мостар, но резултатът 1:0 от първия мач в полза на разградчани, оставя интригата пълна.

След отпадането от МОЛ Види за Шампионска лига, "орлите" вече нямат право на грешка и са длъжни да продължат напред заради големите амбиции, които имат. Отборът на Пауло Аутуори обаче е далеч от познатото си ниво, което несъмнено притеснява всичките му привърженици. Бразилецът обмисля да остави Клаудуи Кешеру на пейката, но по-изненадващото е, че на негово място няма да стартира полският голаджия Якуб Швиерчок. Като фалшива деветка ще действа завръщащият се след наказание Върджил Мисиджан, а до него ще играят Марселиньо, Джоди Лукоки и Вандерсон.

Часове преди мача Зрински направи треньорска рокада. Блаж Слишкович смени Анте Мише и очакванията са да вдъхне нов живец в отбора. Бака, както е известен специалистът в Босна и Херцеговина, ще води тима за втори път в кариерата си. Той за първи път ще се изправи срещу роден съперник като наставник, но като футболист има 2 победи и 1 загуба – при 3:1 за Югославия над България през 1981 г., като именно той бележи последния гол, 4:1 за Хайдук над ЦСКА през 1984 г. в контрола и 0:0 срещу националния ни отбор в Белград. Очакванията са Слишкович да не прави експерименти за днешната среща и отново да заложи на схема 4-2-3-1.

За първи път в своята история Лудогорец излиза като гост в Европа след домакински успех с 1:0 в елиминационна фаза. В Босна не пропуснаха да отбележат този факт и припомниха 2012 г., когато Левски победи със същия резултат ФК Сараево в София, но загуби реванша с 1:3. В страната се надяват Зрински да повтори постижението, но нашата прогноза е, че отборът ще последва съдбата си след сблъсъците с Ботев Пловдив от 2013 г., когато "канарчетата" продължиха напред след 0:0 и 2:0.

Прогноза: Зрински – Лудогорец 1:1