Англия – Испания, мач от Лигата на нациите, ст.: "Уембли", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Англия: Пикфорд, Магуайър, Стоунс, Уолкър, Шоу, Трипиър, Хендерсън, Али, Лингард, Рашфорд, Кейн
Селекционер: Гарет Саутгейт

Испания: Де Хеа, Карвахал, Начо, Рамос, Алонсо, Алкантара, Бискетс, Саул, Асенсио, Иско, Мората
Селекционер: Луис Енрике  

Прогноза на Gol.bg:

Безспорно това е едно от най-големите дербита от Лигата на нациите. Сблъсъкът на "Уембли" е дебютен и за двата отбора в новия турни.

За последно Англия и Испания играха официален мач помежду си на Евро 1996 г. След 0:0 в редовното време и продълженията, островитяните спечелиха с 4:2 с дузпи. Последният успех на иберийците над този съперник в официална среща пък е чак от Мондиал 1950 с 1:0.

Иначе през новия век двата отбора са изиграли 7 контроли помежду си и балансът е в полза на испанците – 4:2. За последно те се срещнаха през есента на 2016 г., отново на "Уембли". Проверката завърши 2:2. Домакините поведоха с 2:0 чрез Адам Лалана (9) и Джейми Варди (48), но допуснаха изравняване в самия край с голове на Яго Аспас (89) и Иско (90+6).

За последно Англия загуби в храма на футбола през март 2013 г. с 1:2 от Холандия в контрола. От тогава балансът е 10 победи и 4 равенства. Испания пък няма загуба като гост от доста време. Интересното е, че тя е именно от "лалетата" и отново през месец март, но 2015 г. - 0:2. За този период статистиката показва 9 успеха и 6 равенства.

И нашата прогноза е, че двата отбора ще продължат сериите си и тази вечери Луис Енрике ще дебютира с хикс начело на Испания. 

Прогноза: Англия – Испания 1:1