Ливърпул – ПСЖ, мач от 1-ия кръг на група С на Шампионска лига, ст.: "Анфийлд", начало: 21.55 часа наше време

Вероятни състави:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робертсън, Милнър, Фабиньо, Кейта, Мане, Шакири, Салах
Контузени: Окслейд-Чембърлейн, Лалана, Ловрен
Под въпрос: Фирмино
Мениджър: Юрген Клоп

ПСЖ: Ареола, Мюние, Силва, Кимпембе, Нсоки, Рабио, Маркиньос, Ди Мария, Мбапе, Неймар, Кавани
Контузени: Алвеш, Курзава
Наказани: Буфон, Верати 
Треньор: Томас Тухел

Участвайте в играта ни с прогнози в Шампионска лига и печелете награди!

Прогноза на Gol.bg:

Безспорно това е сред най-интересните мачове от 1-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

През миналия сезон двата отбора вкараха общо 48 гола в турнира и разполагат със страхотни голмайстори в лицето на Мохамед Салах и Неймар. През кампания 2017/18 египетската звезда се разписваше на всеки 93 минути в турнира и завърши с общо 10 точни изстрела. Най-скъпият футболист в историята отбеляза 6 пъти или на всеки 120 минути игра.

Ливърпул и ПСЖ се изправят помежду си за първи път от 1996/97, когато французите продължиха напред за КНК с общ резултат 4:2. Резултатите на "принцовете" обаче се влошиха и за последните два сезона те отпадат още на 1/8-финалите в Шампионска лига, съответно от Барселона и Реал Мадрид.

Ливърпул е финалист от миналия сезон и безспорно играе много силно на международната сцена и по-специално на "Анфийлд". Общият баланс на мърсисайдци срещу френски съперници е 16 победи, 3 равенства и 9 загуби. ПСЖ изглежда пък има психически проблем, когато се изправя срещу опоненти от Англия – 4 победи, 5 равенства и 9 загуби.

Понастоящем обаче възпитаниците на Томас Тухел се намират в чудесна голова форма и от началото на сезона не е имало мач във всички турнири, в който да вкара по-малко от 3 попадения – 21 срещу 4 допуснати. "Червените" също могат да се похвалят, че бележат често – 11 пъти в 5 мача с 2 допуснати попадения.

Статистиката ясно показва, че съперниците притежават едни от най-добрите атакуващи таланти в света. С наличието на Неймар, Килиан Мбапе, Единсон Кавани и Анхел Ди Мария от началото и Юлиан Дракслер, който може да се появи от пейката, е твърде вероятно гостите да отбележат. Домакините обаче имат страхотната подкрепа от феновете си и миналия сезон единствено Порто си тръгна със "суха" мрежа от "Анфийлд" – 0:0, но след 5:0 за гостите в Португалия. И в 6 домакински срещи в ШЛ Ливърпул отбеляза 20 гола и допусна 4.

Нашата прогноза е, че сблъсъкът довечера ще бъде изпълнен с попадения, но няма да има победител.

Прогноза: Ливърпул – ПСЖ 2:2