Испания – Англия, мач от Лигата на Нациите, група А, стадион „Бенито Виямарин”, Севиля, 21:45 часа, съдия Шимон Марчиняк (Полша)

Вероятни състави: 
Испания: Де Хеа, Аспиликуета, Начо, Рамос, Алонсо, Бускетс, Саул, Тиаго, Яго Аспас, Асенсио, Родриго
Англия: Пикфорд, Уокър, Гомес, Магуайър, Чилуел, Дайър, Уинкс, Баркли, Рашфорд, Стърлинг, Кейн

Прогноза

Тази вечер Испания ще приеме Англия в Севиля в стремежа да продължи победния си ход при Луис Енрике, при когото постигна 3 победи до момента, при голова разлика 12:2 без да остави никакви шансове на противниците. 

Иберийците играят много по-директен футбол при новия наставник и ще търсят втора победа над Трите Лъва в Лигата на нациите, след като през септември спечелиха на Уембли с 2:1. Енрике обаче знае, че няма да бъде лесно. 

„Те са много силни при статичните положения, така че е необходимо да сме много внимателни и да не им даваме такива възможности. В същото време обаче действат умело на скорост. Този тим на Англия е различен и това е отбор, който не спира да се подобрява” заяви Енрике, който определено изглежда, че се наслаждава на работата си. 

Очаква се той отново да включи в състава намиращия се в невероятна форма Пако Алкасер, а и Родриго е опция за атаката. Серхио Бускетс, Маркос Алонсо и Марко Асенсио се очаква да започнат, след като срещу Уелс не стартираха. 

В същото време Англия трябва да спечели на всяка цена, за да запази надежди за първото място в групата, а и да прекъсне серията си от 4 поредни състезателни двубоя без победа. 

Въпреки това, селекционерът Гарет Саутгейт обяви, че ще продължи да дава възможност за изява на млади футболисти, като се очаква да пусне сред титулярите Джо Гомес и Хари Уинкс, които ще заменят наказаните Джон Стоунс и Джордън Хендерсън. Джейдън Санчо също има вероятност да започне. 

„Джо ще играе, тъй като е в много добра форма. Много е атлетичен, но също така умее да борави и с топката, така че очаквам да видя как ще се справи. Това е още една възможност за нас да дадем шанс на младите футболисти в стремежа да изградим отбор, който да играе както трябва на високо ниво” заяви специалистът. 

Испанците доминират в този сблъсък напоследък, като спечелиха 7 от последните 13 мача, от които загубиха само 3. Освен това те са с 4 поредни успеха над Островитяните у дома при голова разлика 6:0. Последният триумф за Англия на испанска земя е от февруари 1987-а, когато Гари Линекер носи 4:2 с 4 попадения. 
 
Сега обаче подобна развръзка изглежда малко вероятна, тъй като хората на Луис Енрике изглеждат в много по-добро състояние от противника си. Те вероятно трудно ще повторят 6:0 срещу Хърватия, но би трябвало да успеят да спечелят. 
 
Резултат: Испания – Англия 2:0