Шахтьор - Ман Сити, среща от група "F" на Шампионската лига, стадион "Донбас Арена", начало 22.00 часа. Лион е лидер в групата с 4 точки, Ман Сити е с три, Шахтьор с две, а Хофенхайм с една.

Последните 10 срещи на Шахтьор във всички турнири: Общо 7 победи и 3 равенства. От тях 3 победи и 2 равенства в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на Ман Сити във всички турнири: Общо 7 победи, 2 равенства и 1 загуба. От тях 3 победи и 2 равенства в последните 5 гостувания.

В последните 2 директни срещи домакините имат 1 победа, гостите имат 1 победа и нямат равен мач. На домашния терен на Шахтьор Донецк имат изиграна само 1 среща, като победители са били домакините.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК 

ПРОГНОЗА: Труден за прогнозиране мач, в който може да се случи всичко. На хартия Ман Сити е изявен фаворит, но Шахтьор никога не трябва да бъде подценяван, още по-малко в домакинските си срещи. Украинците през последните години показаха на всички грандове в Европа силата си и доста от тях се опариха. В тази група нещата са доста заплетени.

Ман Сити загуби на старта от Лион в Англия, след това се добра трудно до победата в Германия над Хофенхайм. От своя страна Шахтьор записа две равенства и сега ще търси задължителен успех. И двата тима се представят отлично в местните първенства и преди дни записаха победи.

Сити е класа и сила в Англия, но в Европа все още не може да направи нещо значимо през последните години, въпреки че бяха наляти стотици милиони на "Етихад". От своя страна Шахтьор залага на отборен футбол, като звездите на отбора продължават да бъдат бразилските играчи, които придават един романтичен стил на отбора.

Повечето световни букмейкъри залагат на това и двата тима да вкарат в срещата. Логичен залог, като се има предвид атакуващата мощ на англичани и украинци.

Трябва да се отбелижи, че Шахтьор и Сити бяха заедно в една група през миналото издание на Шампионска Лига, като тогава си размениха по една домакинска победа и успяха да се класират в следващата фаза на надпреварата. Украинците нямат загуба от англичани на собствен терен и най-вероятно и сега ще вземат поне точка.

Резултат: Шахтьор - Ман Сити 1:1