Ювентус – Атлетико Мадрид, реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига, 0:2 в първия мач, ст.: "Алианц Стейдиъм", Торино, начало: 22.00 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Групата на Атлетико за мача:

Прогноза на Gol.bg:

Възелът на една от най-заплетените двойки от 1/8-финалите на Шампионска лига ще се разплете тази вечер. Преди първия мач в Мадрид Ювентус беше определян за фаворит. Но загубата с 0:2 на "Уанда Метрополитано", където ще се играе финалът, наклони везните в полза на Атлетико.

Макс Алегри и Диего Симеоне имат да се справят с кадрови проблеми преди важния сблъсък. Наказаният Алекс Сандро и контузените Андреа Бардзали, Сами Кедира, Хуан Куадрадо и Дъглас Коста са аут за италианския хегемон. За испанците със санкции са Томас Партей и Диего Коста, което означава, че бившият нападател на Юве Алваро Мората ще стартира до Антоан Гризман. До Торино заради травми не пътуваха Люка Ернандес и Фелипе Луис.

Участвайте в играта ни с прогнози в Шампионска лига и печелете награди!

Домакинската форма на "Старата госпожа" в последно време й вдъхва увереност. Кристиано Роналдо и компания вкарват поне по три гола вкъщи в последните четири срещи. Като добавим и шест "сухи мрежи" от десет двубоя, статистиката сочи, че Юве има сили да печели с 3:0 в своя дом. През този сезон отборът има само една загуба на него, но тя беше именно в Шампионска лига – 1:2 от Манчестър Юнайтед.

Но Атлетико е костелив орех. Мадридчани имат само един допуснат гол от четири двубоя насам, а от октомври 2014 г. само в два случая са им вкарвали повече от два гола в този турнир – 0:3 от Реал Мадрид и 0:4 от Борусия Дортмунд през настоящия сезон. "Дюшекчиите" имат една победа като гост в Шампионска лига от осем срещи насам, пет равенства и две загуби. Но в ШЛ на Ботуша са с един успех и две равенства без допуснат гол – 0:0 с Рома, 1:0 над Милан и 0:0 именно с Юве в групите през 2014 г. Единствената загуба на испанците в КЕШ/ШЛ в Италия е от Каляри – 1:2 през 1971 г.

Това означава, че Юве трябва да пренапише не само своята история, но и тази на страната си, превръщайки се в първия тим, който разгромява Атлетико у дома в надпреварата. "Бианконерите" в пет случая са губили с 0:2 първия мач и никога не са продължавали напред. И нашата прогноза е, че това няма да се случи и тази вечер. Нещо повече – очакваме гостите отново да триумфират.

Прогноза: Ювентус – Атлетико Мадрид 1:2