Чехия - Бразилия, приятелска среща, стадион "Синобо", Прага. Начало: 21:45 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:

Чехия е в група заедно с България в квалификациите за европейското първенство през 2020 година. В първия кръг футболистите на селекционера Ярослав Шилхави загубиха тежко в Лондон от Англия с 0:5, а добрите моменти за тях липсваха. 

Във втория кръг отборът почива, но има не по-малко отговорна задача – да се представи добре в домакинство на петкратния световен шампион Бразилия, макар и в приятелски двубой.

Въпреки, че това е само контрола, резултатът срещу един от най-силните отбори в света със сигурност ще бъде доста важен за чехите преди важните квалификации срещу България и Черна гора на у дома през юни.

Бразилците пък пътуваха до Прага без някои от важните играчи, включително голямата звезда Неймар, който все още лекува контузия. Интересното е че на пръв поглед южноамериканците гостуват на друг континент, но много голяма част от играчите се подвизават в европейски отбори, така че това не трябва да е проблем за тях.

Бразилия спечели всяка една от шестте приятелски срещи след Световното първенство, като не допусна гол. Селекционерът Тите продължава да търси оптималния състав за предстоящата Копа Америка през лятото на настояща година.

Прогноза: Чехия - Бразилия 2:2