Португалия - Холандия, финал на Лигата на нациите. Стадион "Ещадио до Драгао", 21.45 часа българско време.


Вероятни състави:

Португалия: Патрисио, Фонте, Диас, Семедо, Герейро, Невес, Карвальо, Моутиньо, Силва, Гедеш, Роналдо

Холандия: Силесен, ван Дайк, де Лихт, Блинд, Дъмфрис, Вайналдум, де Роон, де Йонг, Бабел, Бергвайн, Депай


Прогноза на Gol.bg:

И двата отбора постигнаха впечатляващи победи на полуфиналите, като безспорно хеттрик на Кристиано Роналдо срещу Швейцария продължава да бъде тема №1. "Лалетата" пък елиминираха гладната за първи трофей от 1966 година насам Англия и според мнозина специалисти имат леко предимство днес.

С огромен интерес се очаква изходът от битката между Роналдо и централната двойка защитници на гостите Върджил ван Дайк - Матайс де Лихт. И двамата бранители изиграха страхотен сезон, но това до голяма степен важи и за петкратния носител на Златната топка. 

Измина доста време и от последния краен триумф на Холандия, която стана европейски шампион през 1988 година. Тогава по пътя към трофея Марко ван Бастен и компания елиминираха Германия, затова като цяло в ДНК-то на холандците е програмирано да намират рецептата срещу силни домакини на големи форуми.

При последната среща между двата отбора през март 2018 година Холандия постигна класическа победа, но това се случи в контрола. Като цяло ибериците имат предимство от 7:2 победи в изиграните общо 13 мача между двете нации. На последните три големи форума през този век Португалия неизменно печели.

Красивият сребърен трофей е висок 71 сантиметра и ще донесе 10 500 000 евро на носителя му. За загубилия финалист ще останат 9 милиона евро. При равенство в редовното време се играят продължения и ако след тях отново не се излъчи победител, започва изпълнение на дузпи.

Залагаме на равностоен двубой с много положение пред двете врати. Нашата прогноза е за успех на притежаващата по-голяма индивидуална класа Холандия.


Резултат: Португалия - Холандия 2:3