Армения – Италия, мач от евроквалификациите, група "J", Ереван, начало: 19.00 часа наше време

Вероятен състав на Италия: Донарума, Флоренци, Романьоли, Бонучи, Емерсон, Барела, Жоржиньо, Верати, Бернардески, Белоти, Киеза

Прогноза на Gol.bg:

Селекционерът на Италия Роберто Манчини беше принуден да прекроява плановете си за титулярен състава заради много контузии. Аут са Джорджо Киелини, Леонардо Спинацола, Матия Де Шилио, Брайън Кристанте и Лоренцо Инсиние. Никола Дзаниоло и Мойс Кийн пък са с младежите.

Очакванията са Алесио Романьоли да играе в сърцето на отбраната до Леонардо Бонучи. Двамата изкараха един сезон в Милан и присъствието на първия в титулярния състав изглежда естественият избор на Манчини. Добрата форма на Емерсон в Челси ще му гарантира място на терена в Ереван от 1-ата минута, вдясно ще действа Алесандро Флоренци.

Андреа Белоти е фаворит пред Чиро Имобиле за централен нападател, а по крилата вероятно ще действат Федерико Киеза и Федерико Бернардески, въпреки че последният е резерва в хегемона на Ботуша Ювентус. По време на пресконференцията си, Манчини заяви, че е избрал десет от титулярите за Армения. Според широко разпространеното мнение на Апенините, той се колебае между Стефано Сенси и съотборникът му в Интер Биколо Барела. Първият обаче е фаворит заради чудесната си форма.

За последно Армения и Италия играха един срещу друг в квалификациите за Мондиал 2014. Четирикратният световен шампион спечели гостуването си с 3:1, но арменците стигнаха до изненадващо 2:2 на Ботуша. Впечатляващо е, че Италия за последно падна при визата в световна квалификация от отбор с по-нисък ранг през 2002 г. Сега "адзурите" се намират в чудесна форма и имат пълен актив от 12 точки след първите 4 кръга. И нашата прогноза е, че добрата им серия ще продължи.

Прогноза: Армения – Италия 0:2