Галатасарай – Реал Мадрид, мач от Група А на Шампионската лига, стадион „Тюрк Телеком Арена“, 22:00 часа българско време.

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Куртоа, Ареола, Алтубе

Защитници: Карвахал, Милитао, Рамос, Варан, Марсело, Одриосола, Менди

Полузащитници: Кроос, Каземиро, Валверде, Иско, Хамес

Нападатели: Азар, Бензема, Йович, Диас, Винисиус, Родриго

Прогнозата на Gol.bg:

Реал Мадрид гостува на едно от най-гостоприемните места във футболния свят – Галатасарай. А победата е от изключителна важност за тима на Зинедин Зидан, който е подложен на сериозни критики заради колебливото представяне в последно време.

„Всеки мач е много важен за нас, бил съм в Истанбул преди 18 години и съм наясно какво ще бъде напрежението за нас“, заяви Зидан на пресконференцията преди мача. Загуба довечера може да попречи на Реал да се класира за осминафиналите, след като дотук тимът спечели само точка от първите си два мача.

„Не знам какво ще се случи след мача, но искам да съм в Реал завинаги. Знаем много добре каква е ситуацията ни, но за моето бъдеще ще трябва да питате някой друг. Футболът е игра на резултатите, а спомените са много краткотрайни“, каза още Зидан.

В Испания се заговори дори, че при загуба довечера Реал може да отпадне още сега. В историята на Шампионската лига много рядко отбор е продължавал напред от групата, след като е спечелил само точка от първите си три мача. Последният пример бе Тотнъм през миналия сезон, когато лондончани дори стигнаха финал.

Под въпрос за мача са Дани Карвахал и Еден Азар, които все пак бяха включени в групата. Контузени са Начо, Лука Модрич, Гарет Бейл и Марко Асенсио, но в тима най-вероятно ще се завърне Тони Кроос, който ще бъде в средата на терена заедно с Каземиро и Федерико Валверде.

За домакините големият въпрос ще бъде свързан с участието на Радамел Фалкао, който все още не е напълно възстановен от болки в ахилеса. Контузен е Марио Лемина, а Емре Акбаба е твърдо аут от сметките на Фатих Терим.

Резултат: 1:2