България - Чехия, среща от група "А" на европейските квалификации, стадион "Васил Левски", начало 19.00 часа.

Последните 10 срещи на България: Общо 4 равенства и 6 загуби. От тях 2 равенства и 3 загуби в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на Чехия: Общо 6 победи и 4 загуби. От тях 1 победа и 2 загуби в последните 3 гостувания.

В последните 5 директни срещи домакините нямат победа, гостите имат 4 победи и 1 път са завършили наравно. На домашния терен на България имат изиграна само 1 среща, като победители са били гостите.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

Вероятни състави:

БЪЛГАРИЯ: Илиев, С. Попов, Чорбаджийски, Терзиев, Занев, Славчев, Малинов, И. Попов, Вандерсон, Десподов, Д. Илиев

ЧЕХИЯ: Вацлик, Цоуфал, Члустка, Брабец, Борил, Крал, Сучек, Масопуст, Дарида, Янкто, Кръменчик

ПРОГНОЗА: Пореден шанс за България най-после да запише победа и да измие поне малко срамните си и трагични представяния през последната една година.

Това е последен мач за "лъвовете" от квалификациите за Евро 2020, които се оказаха истинско падение за националите ни. В момента играчите на Георги Дерменджиев са на последно място в група "А", но при равенство или победа поне могат да минат Черна гора.

17 ноември е историческа дата за българския футбол. Преди 26 години България победи Франция на "Парк де Пренс" с гол на Емо Костадинов в последната минута и така "лъвовете" изживяха онова незабравимо "американско лято".

Срещата ще се играе пред празни трибуни на стадион "Васил Левски", тъй като УЕФА ни санкционира за расистките изцепки по време на домакинството ни с Англия.

Последната победа на България е от 16 октомври 2018, когато "трикольорите" удариха с 2:1 Кипър. След този успех бяха регистрирани 5 равенства и 7 загуби.

Най-интересното е, че националите ни все още имат шанс за класиране на Евро 2020 чрез лигата на нациите. Срещата с Чехия може би ще е последна за Ивелин Попов с екипа на "лъвовете", тъй като вчера той обяви оттеглянето си.

Чехите от своя страна вече си гарантираха място на еврофиналите и няма да играят с пълни сили на "Васил Левски". Това ще е предпоставка за по-освободена игра и може би поне равенство за България. 

Резултат: България - Чехия 1:1