Валенсия – Челси, мач от група Н на Шампионската лига, стадион „Местая”, 19:55 часа, съдия Феликс Цвайер (Гер)

Контузени за Челси: Хъдзън-Одой, Рюдигер, Баркли
Контузен за Валенсия: Черишев

Прогноза

Валенсия и Челси излизат в ключов двубой за класиране на 1/8финалите в Шампионската лига. И двата отбора имат по 7 точки, колкото и Аякс, така че на „Местая” никой не може да отстъпи. 

Победителят ще продължи в елиминациите, загубилият ще има малък шанс да го направи след последните срещи, а равенството ще остави интригата отворена до последно. 

„Това е много добър шанс да стигнем до 1/8финалите, но дори и да не успеем сега ще можем да го направим в последния си мач. Ще играем за победа, защото сме голям клуб, който трябва да покаже класата си именно сега” заяви треньорът Алберт Селадес. 

Прилепите спечелиха в Лондон с 1:0, но от онзи двубой изминаха повече от 2 месеца и Сините са съвсем различен отбор, който спечели 9 от последните си 13 мача във всички състезания. 

Младоците на Франк Лампард вече играят със съвсем различно самочувствие, което ги прави много опасен противник. В исторически план Челси има 2 победи и равен при гостуванията си във Валенсия и като цяло е неудобен противник за испанците, което също не е без значение. 

Освен това лондончани имат едва едно поражение от последните си 11 визити в Испания в Шампионската лига, а успех сега ще направи Лампард 7-ият в историята, който печели първите си 3 гостувания в турнира. Преди него го сториха Фабио Капело, Луис Фернандес, Антонио Оливейра, Клаудио Раниери, Пеп Гуардиола и Сантяго Солари. 

За наставника на англичаните разбира се това постижение е без значение, но то ще бъде факт, ако тимът му успее да триумфира, което изобщо не е малко вероятно предвид това, че скоростта в играта на Челси е много сериозно оръжение на тима. 

Сблъсъкът е много труден за предвиждане, тъй като всеки ще търси максималното в мача. И двата отбора ще бъдат предпазливи и равенството изглежда като доста логична развръзка. От друга страна лондончани сякаш обичат да играят на контри и могат да нанесат много вреда на опонента си. 

Резултат: Валенсия – Челси 1:2