Кризата в европейския клубен шампион Реал Мадрид продължава да се задълбочава.

"Белите" снощи не успяха да победят като гост Селта – 2:2, с което вече изостават на 16 точки от лидера Барселона и титлата и се превърна в мисия невъзможна, макар че каталунците са с мач повече.

След срещата във Виго лошата серия на Реал при визити в Ла Лига набъбна на четири мача без успех, което е най-лошият му показал от 2008 г. Тогава мадридчани не успяха да надделеят последователно над Алмерия (1:1), Валядолид (0:1), Хетафе (1:3) и Барселона (0:2). Серията беше прекъсната след 3:0 над Майорка, а в края на сезона "кралете" завършиха на 2-ро място с 9 точки зад Барса. Освен Селта, сега Реал не успя да удари навън Атлетик Билбао (0:0), Атлетико Мадрид (0:0) и Жирона (1:2).

Последният успех на шампионите като гост в Ла Лига датира от 14 октомври с 2:1 над Хетафе. Това представяне напълно контрастира с началото на сезона, когато "белите" играеха силно като гости, но не успяха да спечелят три поредни мача на "Сантяго Бернабеу" – 2:2 с Валенсия, 1:1 с Леванте и 0:1 от Бетис. Малко след това пък отборът допусна две поредни поражения във всички турнири за първи път от март 2015 г. - 1:2 от Жирона в първенството и 1:3 от Тотнъм в Шампионска лига.

Мадридчани все пак имат и лъч светлина. Възстановеният Гарет Бейл определено започва да навлиза във форма и вече има участие в 11 гола в последните 13 срещи. В тях уелската звезда се разписа 7 пъти и даде 4 асистенции.