Хамес Родригес отчаяно иска да се върне в Реал Мадрид, съобщава вестник „Марка” днес. 

Колумбиецът бе преотстъпен на Байерн миналото лято за 2 години, но не е загубил амбиция да се наложи при Белите и затова е споделил пред най-близките си хора, че е готов веднага отново да облече екипа на отбора. 

Напускането на Зинедин Зидан е било прието много позитивно от Хамес, тъй като именно при французина нещата за него се объркаха и стана ясно, че не може да се надява на сериозно игрово време. 

Мадридският вестник обаче пише, че Родригес е запазил дома си в Мадрид и поддържа контакт с много хора от Реал и се надява, че новият треньор Юлен Лопетеги е готов да му даде нов шанс на „Сантяго Бернабеу”. 

„Беше ми много трудно и тъжно да напусна Мадрид, защото този клуб винаги е бил мечта за мен. Стараех се, но треньорът имаше други предпочитания и това е нещо, което трябва да се уважава” коментира по средата на миналия сезон Хамес. 

За Байерн той направи добра кампания, като вкара 8 гола в 39 участия, като се разписа 7 пъти в 23 мача от Бундеслигата. Баварците имат опция да го купят за 42 милиона след края на следващия сезон.