Алавес – Реал Мадрид, мач от 10-ия кръг на Примера дивисион, начало: 17.15 часа

Групата на Реал за мача:

Вратари: Навас, Касия, Янез

Защитници: Данило, Пепе, Варан, Начо, Марсело, Коентрао

Халфове: Кросс, Хамес, Ковачич, Асенсио, Иско

Нападатели: Роналдо, Бензема, Бейл, Васкес, Мората

Контузени: Карвахал, Рамос, Марсело, Каземиро, Модрич
 

Гледай мача пряко тук!


Прогноза на Gol.bg:

Реал Мадрид е гост на Алавес в мач от 9-ия кръг на Примера дивисион. В групата на "белите" се завръщат трите звезди – Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Карим Бензема, които получиха почивка от Зинедин Зидан при победата със 7:1 над Лионеса за Купата на Краля.

В тази среща трикратният носител на Златната топка ще се опита да се върне към най-добрата си форма, тъй като от началото на сезона определено не е на познатото си ниво и има едва два гола в Ла Лига. Роналдо даже беше освиркван от феновете на "Сантяго Бернабеу" при победата с 2:1 над Атлетик Билбао в миналия кръг. Причината за това е, че сам се опитваше да завършва атаките, но опитите му бяха неуспешни и не се разписа във втори пореден двубой, което е необичайно за него.

Реал ще гони задължителна победа днес, защото на върха в таблицата е много напечено, като "кралете" са лидери с точка аванс пред Севиля и с две пред големия си съперник Барселона. Алавес пък е на 13-та позиция в таблицата и няма успех в последните си три мача в шампионата – 0:3 от Реал Сосиедад, 1:2 от Севиля и 1:1 с Малага.

На домакините ще им бъде изключително трудно, тъй като са в серия от пет поредни загуби от Реал в Примера при голова разлика 19:4 за мадридчани. За последно Алавес не падна през 2001 г., когато измъкна 0:0. Днес обаче едва ли ще повтори постижението си и очакваме да претърпи ново тежко поражение от Реал.

Прогноза: Алавес – Реал 0:3