Играчите на Реал Мадрид ще се борят до последно за треньора Юлен Лопетеги, обяви защитникът Начо Фернандес. Белите изживяват труден период след серия лоши резултати, които носят сериозно напрежение върху наставника и вече се говори да неговото уволнение. Начо обаче е категоричен, че ситуацията може да се оправи. 

„Ние футболистите, ще се борим до смърт за треньора. Спокойни сме. Били сме и в по-лоши ситуации и винаги сме успявали да преодолеем проблемите. Не мога да гарантирам, че в края на сезона ще спечелим всичко, но Реал Мадрид винаги е показвал, че с треньора и играчите, които има, се бори за всичко. Така ще бъде и сега“ заяви Начо, който смята, че коментарите за криза са малко преувеличени. 

„Все пак сме на 2 точки от лидера в класирането и продължаваме участието си във всички турнири. В света на футбола обаче, а още повече в Реал, нещата се преувеличават многократно. Винаги след равенство или загуба на отбора, се говори за криза. След поредица лоши резултати пък е дошъл краят на света“. 

„Сега просто сме в момент, в който нещо не се получава добре за нас, докато противниците успяват да използват своите ситуации. Почивката през тези 2 седмици обаче, ще ни помогне да се вдигнем и бързо да променим тенденцията. Вярно е, че в предишните сезони Кристиано вкарваше много голове, но това вече е минало и ние просто трябва да гледаме напред“ добави бранителят.