Реал Мадрид - Райо Валекано, мач от 31-я кръг на испанската Примера Дивисион, стадион "Сантяго Бернабеу", начало 23.00 часа.

 

Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Диего Лопес, Хесус
Защитници: Рамос, Варан, Пепе, Марсело, Карвахал, Начо, Коентрао
Полузащитници: Чаби Алонсо, Ияраменди, Модрич, Бейл, Ди Мария, Иско, Касемиро
Нападатели: Роналдо, Бензема, Мората

Контузени:  Кедира, Арбелоа, Хесе

 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид посреща Райо Валекано в градското дерби от поредния кръг в испанската Примера Дивисион. И белите ще търсят задължителна победа, която да спре лошата серия от две поредни загуби, която ги свали от върха.

През миналия уикенд отборът на Карло Анчелоти загуби решителното дерби Ел Класико срещу Барселона. Тогава тимът игра много добре и можеше да се счита за ощетен от съдийството. Срещу Севиля обаче Реал нямаше никакви оправдания за загубата. Така сега тимът трябва да покаже, че няма спад в играта.

Добра новина за Анчелоти е завръщането след изтърпяно наказание на Серхио Рамос и Анхел ди Мария. Особено липсата на аржентинеца се усети срещу Севиля и сега е почти сигурно, че той ще е титуляр.

По принцип Реал е изключително стабилен на своя "Сантяго Бернабеу". В допълнение на това белите са в серия от 8 поредни победи срещу Райо във всички турнири.

Гостите обаче са в добра форма и имат 5 поредни мача без загуба. В четири от тях те спечелиха победи, включително и срещу сериозни отбори като Валенсия и Реал Сосиедад.

От друга страна когато нещата тръгнат зле за тима на Пако Хемес, често се стига до разгромни загуби. Така на 8 пъти през този сезон Райо допуска 4 и повече гола. Има риск и сега да стане това, но от друга страна на Реал предстои мач от Шампионската Лига и може би няма да се хвърлят усилия при решен мач.


Резултат: 3:0