Реал Мадрид – Жирона, мач от 29-тия кръг на Примера дивисион, стадион „Сантяго Бернабеу“, 21:45 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

След трудната победа над Ейбар в миналия кръг, когато Кристиано Роналдо вкара победното попадение в 84-та минута, Реал Мадрид се завръща у дома за домакинство срещу 7-мия в класирането Жирона.

„Белите“ вече отписаха титлата в Испания, тъй като изостават на 15 точки от Барселона, но продължават битката за второто място. Това обаче също няма да е лесна задача. Реал е на 4-та позиция в класирането с 57 точки, на две от Валенсия (с мач повече) и на 7 зад Атлетико Мадрид.

Жирона пък прави невероятен сезон и дори може да се изкачи до петата позиция, ако победи довечера, а в същото време Севиля и Виляреал не вземат 3 точки от мачовете си. Столичани имат да си връщат, след като загубиха с 1:2 гостуването си в Каталуня в първия мач.

Тогава Иско бе дал ранна преднина на „Кралете“ с гол в 12-та минута, но през втората част Жирона направи пълен обрат след попадения на Кристиан Стуани и Порту. И до днес се смята, че това е най-великата победа в историята на клуба.

Зинедин Зидан няма проблеми с контузени и наказани играчи, което означава, че ще разчита на всичко най-добро. Очаква се Карим Бензема отново да остане на резервната скамейка, а атаката да бъде водена от Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Иско.

За Жирона няма да играе вратарят Горка Ирайсос, както и левият краен защитник Карлес Планас. Педро Алкала пък се възстановява от контузия от септември насам.

Резултат: 3:1