Зинедин Зидан вече има ограничен кредит на доверие в Реал Мадрид, твърди в свой коментар Ману Сайнц от столичното издание „АС“. 

Според него завръщането на французина определено не носи толкова позитиви, колкото се очакваше, тъй като резултатите са неубедителни, а наставникът изглежда и неубедителен в стратегията си за срещите понякога. 

„Вторият етап на Зидан започна на 16-и март срещу Селта, но балансът досега е доста колеблив – 6 победи, 4 равни и 4 загуби. Това означава, че при него отборът е спечелил съвсем малко повече точки– 22, от тези, които е загубил – 20. Реал нито завърши добре миналия сезон, нито започна убедително този“ отчита „АС“. 

Вижте класирането в Ла Лига 

„Зидан се раздели с млади играчи като Регилон, Маркос Йоренте и Себайос, което не се хареса на феновете, тъй като това показва, че треньорът разчита повече на „старата гвардия“, отколкото на младоците. Отношението към Кейлор Навас също не му направи добра услуга, след като Куртоа така и не убеди, че трябва да бъде №1“. 

„Разгромът през лятото с 3:7 от Атлетико увеличи сериозно напрежението, а освен това Зидан загуби вярата си във Винисиус, като реши да даде нов шанс на „забравените“ Бейл и Хамес, което пък се отрази емоционално на бразилеца и той загуби увереността си. Добавяйки честата смяна на схемата определено изглежда, че Зизу вече определено не се ползва с неизчерпаем кредит на доверие в клуба“ се казва още  в коментара.