Атлетико Мадрид и Реал Мадрид си спретнаха здраво 0:0 с среща от Примера Дивисион играна пред 68 032 зрители на "Уанда Метрополитано".

Равенството позволи на Реал да излезе еднолично на върха в класирането на, една точка пред Гранада и Атлетико и на две пред Барселона.

Срещата започна скучновато, като в началото действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови възможности. Първото положение бе за домакините.

Диего Коща обработи технично една топка и пусна хитро към португалската звезда Жоао Феликс, младокът стреля по диагонала, но в аут.

Отговорът на "белите" бе комбинация между Бейл и Бензема, но Хименес внимаваше и спя тази атака. Реал продължи да доминира, но така и не стигаше до чисти голови положения, като последователно Бейл и Бензема стреляха отдалеч, но неточно.

Веднъж и Саул спаси Атлетико от сигурен гол. Това бяха силните минути на символичните гости, но те така и не успяха да вкарат. Тези положения стреснаха Атлетико и момчетата на Диего Симеоне изнесоха играта в по-предни позиции.

В 30-ата минута Диего Коща пропусна отличен шанс, като се размина с топката близо до вратата на Реал.

В края на полувремето Двата отбора си размениха по едно положение, но Кроос не успя да отбележи за Реал, а удар на Жоао Феликс мина до гредата. Тази част завърши с шанс пред Трипиър, но той се замота и изпусна.

Второто полувреме започна с положение за домакините. Диего Коща намери Корея, но той стреля неточно. След час игра и Реал стигна до шанс за попадение, но Гарет Бейл от движение шутира непохватно над вратата.

Последваха скучновати минути, като двамата треньори извършиха няколко смени, което още повече накъса играта.

В 72-ата минута Саул пропусна за "бяло-червените", а три минути по-късно Бензема не успя да вкара от най-чистото положение в мача. До края на мача така и не се стигна до нещо сериозно и логично двата отбора си поделиха по точка.

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 0:0