Реал Мадрид стигна само до равенството 0:0 при домакинството си на Атлетик Билбао и направи грешна стъпка в битката с Барса за шампионската титла.

"Каталунците" са лидери в класирането с 39 точки, докато столичани имат две по-малко. Билбао е на седма позиция с 28 точки.

Като цяло Реал контролираше мача, създаде половин дузина голови положения, но нямаше шанс за попадение и логично срещата завърши 0:0.

Това бе трето поредно равенство за играчите на Зинедин Зидан, преди това "белите" завършиха 0:0 с Барса и 1:1 при гостуването си на Валенсия. 


Реал започна атакуващо мача и още в началото притисна гостите пред наказателното им поле. В 10-ата минута "белите" можеха да вкарат, но Винисиус изпусна уникален шанс.

Бразилецът разцъка топката и се озова сам срещу Симон, но не успя да прати топката в мрежата му. Последваха нови домакински атаки, но и поредни пропуски.

В 18-ата минута Тони Кроос нацели гредата след рикошет и отново Реал нямаше късмет да поведе. Това положение стресна гостите от Билбао и те изнесоха играта в по-предни позиции.

Три минути по-късно "баските" стигнаха до първата си голова възможност, която обаче бе пропиляна от Уилиямс. Реал отново взе инициативата и се заредиха положение след положение, но Модрич, Винисиус и Бензема така и не успяваха да отбележат.

Зинедин Зидан не вярваше на многобройните пропуски на играчите си и нервно крачеше около резервната скамейка на Реал. След половин час игра Бензема преодоля Симон и насочи топката към празната врата, но със сетни усилия Нунес притича и изби.

До края на полувремето "белите" изцяло доминираха, но така и не успяваха да опънат мрежата на гостите.

Втората част започна с нови атаки за домакините, но те срещаха отлично организираната защита на Атлетик. Гостите много правилно затваряха празните пространства и не даваха почти никакви шансове на "кралете" за чисто голово положение.

След час "белите" записаха нова греда, след като резервата Начо нямаше шанс след корнер. Последваха нови пропуски на Бензема и Карвахал.

Реал определено доминираше, но нямаше никаква идея как да вкара, а и футболистите на Атлетико на няколко пъти извадиха луд късмет. До края не се случи нищо запомнящо се и така двата отбора си поделиха по точка - 0:0.

Реал Мадрид - Атлетик Билбао 0:0