Али Картър изненадващо води с 9-7 срещу Рони О'Съливан след втората сесия от техния двубой от втори кръг на световното първенство по снукър.

Ракетата със сигурност може да бъде доволен преди утрешното доиграване, защото пасивът му беше от цели пет партии. Той спечели четири от последните пет фрейма за деня.

Първата сесия започна равностойно - двукратният световен вицешампион поведе, Рони обърна, след което се стигна до 3-2 за Картър. Петкратният световен шампион изравни, но след това Капитана нанесе два удара и дръпна с 5-3.

Картър стартира ударно и втората сесия, изстрелвайки се напред с 8-3. Интересното е, че до този момент и двамата англичани имаха по един сенчъри брейк и по два халф-сенчъри брейка в мача, но Али беше доста по-ефективен в ключовите моменти.

Ракетата все пак се вдигна и успя да минимизира щетите, нанизвайки четири поредни халф-сенчъри брейка и стотачка от 105 точки, като във въпросните пет партии Картър успя да спечели само 14-ата, в която също постигна халф-сенчъри брейк.

Доиграването на мача е утре, от 16.30 часа българско време. Играе се във формат 13 от 25 фрейма. Картър преследва втора победа над О'Съливан в 18-ия мач помежду им, като именно Ракетата победи Капитана на финалите на световното първенство през 2008 и 2012 година. Единственият успех на Али над най-трудния му съперник дойде през 2010 година, когато той надделя с 3-1 в мач от Шампионската лига.

В същото време Марк Алън победи с 13-8 палача на световния шампион Марк Селби - Джо Пери. Така действащият първенец от Мастърс стана първият четвъртфиналист в "Крусибъл" и очаква Кайрън Уилсън или Джейми Джоунс. След първата сесия Уилсън води с 5-3.