Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава подготовката си за новия сезон в Монте Карло. Димитров коментира в профила си във "Фейсбук", че с личния си треньор Дани Валверду и с новия консултант в екипа си Андре Агаси наблягат върху нови неща, с които да подобри още играта си.

Българинът не си поставя конкретни цели за титли и финали за старта на кампания 2019, като очаква резултати от работата си по време на тренировките до средата на следващия сезон.

"Материалните награди са лесна работа, винаги са били второстепенни. Имам всичко, от което съм се нуждаел. Винаги съм бил спокоен човек, не искам да бъда някой, който не съм. Мога с и без пари. Знам и двете страни на нещата. Всичко е следствие. Парите са следствие, не са били цел в живота".

"Те обезсмислят много неща, обезсмислят защото продължаваш да играеш тенис, защото искаш да летиш всяка седмица, да спиш на различна възглавница, защото трябва да ядеш определени храни, толкова много въпросителни има. Това е различна тема, доказал съм неща. Не ги мисля, защото съм го приел като начин на живот, то е страст. Пристрастен си към нещо, което не можеш да го разбереш, кой иска да малтретира тялото си всеки ден? На мен ми доставя удоволствие".

"Без мъченията, през травми, толкова много са нещата. Винаги съм искал да правя нещо, което обичам. Когато разбрах, че обичам тениса, не го приемам като работа, а като част от себе си. Понякога искам да избягам от това нещо, но после се връщаш. В момента най-добър съм в тениса".

"Работих върху неща, които мисля, че може да ме направят по-добър в тениса. Ракетата, имам инженер, с който работя от 10 години. Трябваше да изпробвам ракети, за да мога да съм на 100%. Още отсега се вълнувам за другата година. Започваме наново, не искам да разочаровам и себе си".

"Започваме от Бризбейн, не искам да мисля занапред. Не искам да си казвам, искам да играя финали, започваме с много нови неща, Андре в отбора, нова ракета, нов период между сезоните, стъпка по стъпка ще разберем къде искаме да сме в средата на годината", коментира Димитров.