Лондон ще се бори с още четири кандидати за домакинството на финалния турнир за годината след 2020-а, съобщиха от АТП.

Манчестър, Сингапур, Токио и Торино бяха допуснати заедно с Лондон до финалната фаза на кандидатурите за домакин на надпреварата от 2021 до 2025 година. 

Зала "О2" в Лондон приема най-добрите тенисисти за годината от 2009-а насам и събитието се провежда при огромен интерес. Въпреки това АТП съобщи пред август, че ще даде възможност и на други градове да подадат кандидатури за домакинство.

"Огромният интерес, който имаше от целия свят по време на процеса на подаване на заявките, отразява богатото наследство на този уникален турнир", каза президентът на АТП Крис Кермоуд.

Повече от 40 града проявиха интерес към домакинство на престижна надпревара, а окончателното решение ще бъде взето през март 2019 година.

Дебютното издание на турнира се проведе в Токио през 1970 година, след което домакини са били Ню Йорк (в продължение на 13 години), Франкфурт (шест години), Хановер, Лисабон, Сидни, Хюстън и Шанхай. 

В надпреварата с награден фонд 8.5 милиона долара участват осемте най-силни тенисисти на сингъл и на двойки през сезона.

Тази година титлата в Лондон спечели Александър Зверев (Германия), който на финала победи световния номер 1 Новак Джокович (Сърбия).