Григор Димитров ще започне участието си на турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Маями във втория кръг с двубой срещу победителя от мача между испанеца Фелисиано Лопес и французина Беноа Пер.

Българинът е поставен под номер 24 в основната схема, което му гарантира почивка в първия етап.

Ако преодолее Лопес или Пер, вероятен съперник на Димитров в третия кръг е руснакът Карен Хачанов, който обаче преди това ще трябва да победи един измежду австралиеца Джордан Томпсън и британеца Камерън Нори.

На осминафинала потокът на Димитров се преплита с този на южноафриканския гигант Кевин Андерсън, а в евентуалния четвъртфинал най-стряскащо изглежда името на швейцареца Роджър Федерер, поставен под номер 4 в схемата.

Димитров и Федерер са в долната половина на таблицата, където е и Александър Зверев, поставен под номер 2. В горната половина останаха лидерът в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия), шампионът от "Мастърс"-а в Индиън Уелс Доминик Тийм (Австрия) и шампионът в Маями за 2018 година Джон Иснър (САЩ).

Първите мачове от основната схема в Маями са в четвъртък, като след изиграването на квалификациите ще стане ясна и конкретната програма на мачовете.

Наградният фонд на турнира в Маями е над 8,35 милиона долара.