Роджър Федерер и Рафаел Надал може да се срещнат на полуфиналите на Откритото първенство по тенис на Великобритания, докато защитаващият титлата си от миналия сезон и номер 1 в схемата Новак Джокович е от другата страна на схемата.

Осемкратният шампион Федерер е втори поставен, докато Надал, който спечели титлата през 2008 и 2010 година, е номер 3 в основната схема.

Възможните четвъртфинали на "Уимбълдън" са Джокович срещу номер 7 Стефанос Циципас, номер 4 Кевин Андерсън срещу миналогодишния финалист и шести в схемата Александър Зверев от едната страна на схемата. От другата са Федерер срещу номер 8 Кей Нишикори и Надал срещу номер 5 Доминик Тийм. Двубоят Надал-Тийм може да бъде повторение на финалите на "Ролан Гарос" от 2018 и 2019 година.

В женската схема може да се получат следните четвъртфинали: номер 1 Ашли Барти срещу номер 5 и шампионка от миналата година Анжелик Кербер, номер 3 в схемата Каролина Плишкова срещу номер 8 Елина Свитолина, номер 2 Наоми Осака срещу номер 7 Симона Халеп и номер 4 Кики Бертенс срещу шестата поставена двукратна шампионка на "Уимбълдън" Петра Квитова. 

Серина Уилямс, която има седем шампионски трофея от Откритото първенство на Великобритания, може да се изправи срещу Кербер в четвъртия кръг. Това може да бъде повторение на финала от "Уимбълдън" 2018 и на Откритото първенство на Австралия през 2016 година. Двата ключови мача бяха спечелени от германската тенисистка.