Доминик Тийм е на полуфинал на финалния турнир на АТПl в Лондон, след като в страхотен и драматичен мач победи Новак Джокович с 6-7, 6-3 и 7-6 за 2 часа и 50 минути. 

Двамата предложиха невероятен тенис, обрати и драма до последно, преди все пак австриецът да измъкне успеха. Така той продължава напред, докато Джокович ще срещне Федерер в пряка битка за второто място. 

В първия сет двамата си размениха по един пробив, след което стигнаха до тайбрек. В него отново бяха равностойни до 5:5, след което Тийм извади топката от форхенд, а при свой сервис Джокович спечели първата част. 

Последва обаче ранен пробив за австриеца във  втория сет, а освен това и нивото на играта на сърбина падна, така че Тийм изравни резултата. 

Поставеният под №5 веднага проби и взе предимство в последния сет, но Джокович успя да се върне и да изравни при 3-3. Драмата настъпи в края, когато Тийм проби на нула и поведе с 6-5, сервирайки за мача. 

Последваха обаче серия грешки за австриеца, който психически не издържа и помогна на Новак да доведе нещата до още един тайбрек. В него Джокович дръпна с 3:0, но Доминик направи обрат до 5:4, като имаше два сервиса. 

При първия Тийм прати воле на линията, за да стигне до два мачбола. При първия  обаче първият сервис не влезе и Джокович оцеля. След това последва по-дълго разиграване и Новак прати удар в мрежата, за да загуби.