Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна още на старта на турнира в Монпелие, губейки от представителя на домакините Грегоар Барер със 7:6(4), 4:6, 5:7.

Французинът постигна една от най-престижните победи в кариерата си, като в момента той заема незавидното 91-о място в световната ранглиста.

В първия сет бившият №3 спаси сетбол при 4:5, преди да покаже класата си в тайбрека и да поведе уверено в частите, информира Tenniskafe.com.

В средата на втория сет обаче дойде момент на спад в играта на българина. След като бе върнал ранен пробив, той сдаде бързо две свои подавания заради факта, че спечели едва 13% от разиграванията на втори сервис. Макар да осъществи един рибрейк, не успя да обърне развоя на събитията.

Няколко грешки в ключовите моменти още в първото подаване на Димитров в решителния сет му костваха ранен пробив пасив. Той можеше да го върне при 2:3, но пропусна два брейкбола. При 3:5 отрази мачбол и върна пробива в най-важния миг, но през непредизвиканите му грешки станаха твърде много и нов брейк за Барер се оказа решаващ.

25-годишният французин впечатли с висока успеваемост на първи и втори сервис, както и с мощни удари от форхенд и бекхенд в дългите разигравания, които му донесоха успеха.