Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Тази седмица е време за национални отбори. За България предстои тежко гостуване на Кипър и "лъвовете" се нуждаят от задължителна победа. В момента делим 1-то място с Норвегия с по 9 точки, но скандинавците имат по-добра голова разлика. А само победителят отива на 1/2-финалите, каквато е целта на нашите. В същото време норвежците имат гостуване на Словения, чийто отбор определено не се представя добре в новия турнир на УЕФА.

В Лигата на нациите ни очакват и няколко големи дербита. Хърватия ще търси мъст срещу Испания за онова 0:6 само преди два месеца. В същото време "Ла Фурия" ще гони успех заради борбата с Англия за 1-та позиция в групата. В петък вечер ни очаква още един изключителен мач. Холандия приема Франция и ще се опита да прекъсне серията си от 5 поредни загуби от световния шампион. И един успех ще възроди шансовете на "лалетата" за класиране в следващата фаза.

През уикенда Италия приема Португалия и търси 3-е точки в опита да измести иберийците от върха. Добрата новина за "адзурите" е, че Кристиано Роналдо отново няма да играе за родината си. В съперничеството на Ботуша домакините имат 6 победи и само 1 загуба от 7 мача. Поражението обаче дойде в последната среща помежду им в Италия.

Докато някои отбори водят битка в Лигата на нациите, други ще играят контроли. Сред интригуващите проверки са Германия – Русия и Уругвай – Бразилия. 

Програмата за седмицата:

Лига на нациите

Четвъртък от 21.45 часа:
Белгия – Исландия
Хърватия – Испания

Петък от 21.45 часа:
Холандия – Франция 
Кипър – България
Словения – Норвегия

Събота от 19.00 часа:
Турция – Швеция 

От 21.45 часа:
Италия – Португалия

Неделя от 16.00 часа:
Англия – Хърватия

От 21.45 часа:
Швейцария – Белгия    

Контроли

Четвъртък от 21.45 часа:
Германия – Русия

От 22.00 часа:
Англия – САЩ

Петък от 22.00 часа:
Уругвай – Бразилия

Събота от 02.00 часа:
Аржентина – Мексико

Неделя от 21.45 часа:
Испания – Босна и Херцеговина