Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

През тази седмица ще станем свидетели на две издания на "Ел Класико". В сряда Реал Мадрид приема Барселона в 1/2-финален реванш от Купата на Краля. Развръзката е неясна, тъй като големите съперници направиха 1:1 помежду си на "Камп Ноу" в началото на месеца. В събота Реал отново посреща Барса, но в сблъсък от Ла Лига. И "белите" са опрени до стената, тъй като изостават на 9 точки от каталунците, които са на върха.

Вижте тук класирането в Ла Лига!

Освен това "кралете" не могат да се радват и на домакинско предимство срещу Барселона. Гостите спечелиха 4 пъти на този стадион в последните 6 мача, като при всички победи вкараха поне 3 гола във вратата на Реал. И феновете на каталунците измислиха прозвище на "Бернабеу" – "БернаЛео" от Лео Меси, тъй като аржентинският гений заби 6 попадения във въпросните 4 успеха.

Вижте тук класирането във Висшата лига!

В Англия също има много интересни сблъсъци. За Тотнъм предстоят две лондонски дербита – гостуване на Челси и домакинство на Арсенал, които могат да предрешат изхода на сезона за "шпорите" във Висшата лига. "Сините" и "топчиите" също ще гонят задължителен успех над Хари Кейн и компания, защото се борят с Манчестър Юнайтед за място в Топ 4.

Вижте тук класирането в Серия "А"!

В Италия е време за класиката между Лацио и Рома. Освен за господство над Рим в следващите няколко месеца, "орлите" и "вълците" са сред основните съперници за зона "Шампионска лига". Към тази цел са се устремили още Милан и Интер, които се изправят съответно срещу Сасуоло и дума и Каляри в Сардиния. В неделя пък Наполи ще направи опит да съкрати изоставането на върха от хегемона Ювентус. Двата отбора се изправят помежду си на "Сан Паоло" и преди сблъсъка шампионите имат солидна преднина от 13 точки.

Вижте тук класирането в Бундеслигата!

В Германия става напечено, тъй като издънките на Борусия Дортмунд позволиха на Байерн Мюнхен да съкрати пасива си от рурците на едва 3 пункта. Така в петък "жълто-черните" нямат право на грешка при гостуването си на Аугсбург, докато баварците гостуват на 3-ия в класирането Борусия Мьонхенгладбах.

Вижте тук класирането в Първа лига!

У нас е време за най-старото столично дерби между Славия и Левски. "Сините" ще използват импулса от победата с 1:0 над ЦСКА, която ги върна в играта за титлата. Но при издънка на "Овча купел", мечтата отново ще се отдалечи. "Червените"пък приемат Септември, докато Лудогорец търси първа победа за пролетта при домакинството си на Ботев Враца.

Испания, Купа на Краля, 1/2-финали, реванши

Сряда от 22.00 часа:
Реал Мадрид – Барселона (1:1 в първия мач)

Четвъртък от 22.00 часа:
Валенсия – Бетис (2:2 в първия мач)

Испания, Ла Лига, 26-ти кръг

Събота от 21.45 часа:
Реал Мадрид – Барселона

Неделя от 19.30 часа:
Реал Сосиедад – Атлетико Мадрид   

Англия, Висша лига, 28-ми кръг

Сряда от 21.45 часа:
Арсенал – Борнемут

От 22.00 часа:
Челси – Тотнъм
Кристъл Палас – Манчестър Юнайтед
Ливърпул – Уотфорд
Манчестър Сити – Уест Хям

Англия, Висша лига, 29-ти кръг

Събота от 14.30 часа:
Тотнъм – Арсенал

От 17.00 часа:
Борнемут – Манчестър Сити
Манчестър Юн – Саутхямптън

Неделя от 18.15 часа: 
Евертън – Ливърпул

Купа на Италия, 1/2-финали, първи мачове

Вторник от 22.00 часа:
Лацио – Милан

Сряда от 22.00 часа:
Фиорентина – Аталанта

Италия, Серия "А", 26-ти кръг

Петък от 21.30 часа:
Каляри – Интер

Събота от 19.00 часа:
Милан – Сасуоло

От 21.30 часа:
Лацио – Рома

Неделя от 21.30 часа:
Наполи – Ювентус

Германия, Бундеслига, 24-ти кръг

Петък от 21.30 часа:
Аугсбург – Борусия Дортмунд

Събота от 19.30 часа:
Борусия Мьонхенгладбах – Байерн Мюнхен

България, Първа лига, 24-ти кръг

Петък от 17.30 часа:
Верея – Черно море

Събота от 12.30 часа:
Дунав – Ботев Пловдив

От 15.00 часа:
Локомотив Пловдив – Берое

От 17.30 часа:
ЦСКА – Септември

Неделя от 12.30 часа:
Витоша – Етър

От 15.00 часа:
Лудогорец – Ботев Враца

От 17.30 часа:
Славия – Левски