Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Тази седмица е време за първите 1/2-финални мачове в евротурнирите. Довечера един срещу друг се изправят приятните изненади в Шампионска лига Тотнъм и Аякс. Преди сблъсъка "шпорите" имат сериозни проблеми в атака. Голмайсторът Хари Кейн е контузен, другата звезда на отбора Хюн Мин Сон е наказан. Хари Уинкс и Ерик Ламела също няма да играят.

Участвайте в играта ни с прогнози в Шампионска лига и печелете награди!

Утре е време за голямото дерби между Барселона и Ливърпул. Интересното е, че мърсисайдци се чувстват много комфортно на "Камп Ноу" и от четири мача на този стадион имат две победи и нито една загуба. Хубавата новина е, че за момента Ернесто Валверде и Юрген Клоп могат да разчитат на всичките си звезди, а сред най-интересните дуели ще е между Лео Меси и Върджил ван Дайк.

В четвъртък е време и за 1/2-финалните двубои в Лига Европа. Арсенал приема Валенсия, като и за двата отбора този турнир може да означава квота за Шампионска лига за следващия сезон. За целта той трябва да бъде спечелен, но задачата няма да е никак лесна. Другата двойка противопоставя Айнтрахт Франкфурт и Челси. За "сините" от Лондон също е важно да грабнат трофея, тъй като битката в английската Висша лига за Топ 4 е ожесточена.

Вижте класирането във Висшата лига!

Там отборът на Маурицио Сари приема Уотфорд през уикенда, докато "топчиите" са домакини на Брайтън. Манчестър Юнайтед още не се е отказал от борбата за заветната цел и има наглед лесна задача – гостуване на отдавна изпадналия отбор на Хъдърсфийлд. Тотнъм почти взе бронзовите медали и се нуждае от победа срещу Борнемут, за да си осигури място в зона Шампионска лига. В борбата за титлата пък Ливърпул гостува на Нюкасъл, докато Манчестър Сити приема коварните "лисици" от Лестър. 

Вижте класирането в Серия "А"!

Борбата в Италия също е за Топ 4. Изненадващо или не, в момента там се настани Аталанта, който гостува на един от преките конкуренти Лацио. Торино също има големи шансове, но мечтата минава през победа над хегемона Ювентус като гост. Милан също не се е отказал от завръщане в турнира на богатите след няколкогодишно отсъствие и сега "росонерите" приемат борещия се за спасение Удинезе.

Вижте класирането в Бундеслигата!

В Германия битката за титлата продължава да е завързана, след като Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд направиха грешни стъпки в изминалия кръг. Сега за баварците предстои домакинство на последния в таблицата Хановер, докато рурците имат гостуване на Вердер Бремен, който се стреми да вземе квота за Лига Европа.

Вижте класирането в Ла Лига!

В Испания Барселона официално спечели 26-та си титла в историята. Каталунците гостуват на Селта Виго и най-вероятно Валверде ще пусне дълбоки резерви, защото след това е реваншът с Ливърпул. Реал Мадрид пък приема Виляреал в опит да спечели първи от последните два мача, докато за Атлетико Мадрид на дневен ред е сблъсък с Еспаньол.

Вижте класирането в Първа лига!

У нас кошмарът на ЦСКА – Ботев Пловдив, е домакин на Левски, а "червените" играят с Черно море във Варна. В последната среща от първата шестица един срещу друг в Стара Загора се изправят Берое и Лудогорец.

Програмата за седмицата:

Шампионска лига, 1/2-финали, първи мачове

Днес от 22.00 часа:
Тотнъм – Аякс

Утре от 22.00 часа:
Барселона – Ливърпул

Лига Европа, 1/2-финали, първи мачове

Четвъртък от 22.00 часа:
Арсенал – Валенсия
Айнтрахт Франкфурт – Челси

Англия, Висша лига, 37-ми кръг

Събота от 14.30 часа:
Борнемут – Тотнъм

От 21.45 часа:
Нюкасъл – Ливърпул

Неделя от 16.00 часа:
Челси – Уотфорд
Хъдърсфийлд – Манчестър Юн

От 18.30 часа:
Арсенал – Брайтън

Понеделник от 22.00 часа:
Манчестър Сити – Лестър

Италия, Серия "А", 35-ти кръг

Петък от 21.30 часа:
Ювентус – Торино 

Събота от 21.30 часа:
Удинезе – Интер

Неделя от 19.00 часа:
Дженоа – Рома

Понеделник от 21.30 часа:
Милан – Болоня

Германия, Бундеслига, 32 кръг

Събота от 16.00 часа:
Байерн Мюнхен – Хановер

От 19.30 часа:
Вердер Бремен – Борусия Дортмунд

Испания, Ла Лига, 36-ти кръг

Събота от 17.15 часа:
Еспаньол – Атлетико Мадрид

От 21.45 часа:
Селта – Барселона

Неделя от 17.15 часа:
Реал Мадрид – Виляреал

България, Първа лига, 32-ри кръг

Първа шестица:

Петък от 20.00 часа:
Берое – Лудогорец

Събота от 17.30 часа:
Черно море – ЦСКА

От 20.00 часа: 
Ботев Пловдив – Левски

Втора осмица, група "А":

Сряда от 19.30 часа:
Верея – Ботев Враца

Четвъртък от 17.15 часа:
Етър – Витоша

Група "Б":

Четвъртък от 19.30 часа:
Локомотив Пловдив – Септември

Петък от 17.30 часа:
Дунав – Славия