Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Вечното дерби между Левски и ЦСКА е гвоздеят през тази седмица. Два кръга преди края на Първа лига "червените" имат реални шансове за титлата, тъй като изостават само на точка от Лудогорец. Целта обаче минава през задължителна победа над големия съперник. Проблемът пред "армейците" е, че през този сезон не само не са подчинявали "сините", но и нямат вкарано попадение във вратата им. Нещо повече – ЦСКА си заби автоголове при загубите с по 0:1, а последният сблъсък завърши 0:0.

Вижте класирането в Първа лига 

От своя страна Левски все още има минимални шансове да измести "червените" от 2-то място в крайното класиране, което ще предотврати участието на трети пореден бараж за Лига Европа. 26-кратният първенец на България трябва да спечели оставащите си два мача и да се надява ЦСКА да загуби и от Ботев Пловдив в София.

В Испания предстои финалът за Купата на Краля. Барселона се е прицелил във втори пореден златен дубъл, като Валенсия е на пътя на Лео Меси и компания. "Прилепите" са корав съперник и през този сезон направиха две равенства с каталунците – 1:1 на "Местая" и 2:2 на "Камп Ноу", където имаха и преднина от два гола.

В Германия също е време за финал. Един срещу друг за Купата излизат РБЛайпциг и Байерн Мюнхен. Само преди дни двата отбора направиха 0:0, като точката се оказа ключова за баварците за спечелването на седмата поредна титла.

Вижте класирането в Серия "А"

Италианската Серия "А" остана последното голямо първенство, което още не е завършило. В неделя ще се изиграе последният кръг, като драмата за Топ 4 е огромна. За две позиции се борят Аталанта, Интер и Милан, които са разделяни от една точка. Теоретични шансове има и Рома, но те са по-скоро илюзорни заради равенството 0:0 със Саусоло през уикенда.  

Програмата за седмицата:

България, Първа лига, 35-ти кръг

Първа шестица:

Утре от 18.00 часа:
Ботев Пловдив – Лудогорец 
Левски – ЦСКА

От 20.00 часа:
Черно море – Берое

България, Първа лига, 36-ти кръг

Първа шестица:

Петък от 20.00 часа:
ЦСКА – Ботев Пловдив
Лудогорец – Черно море
Берое – Левски

България, Първа лига, плейоф за Лига Европа

Днес от 20.00 часа:
Славия – Етър Велико Търново

Четвъртък от 20.00 часа:
Етър Велико Търново – Славия

България, Първа лига, плейоф за оставане, реванш 

Сряда от 20.00 часа:
Септември – Дунав (1:0 в първия мач)

Испания, Купа на Краля, финал

Събота от 22.00 часа:
Барселона – Валенсия

Купа на Германия, финал

Събота от 21.00 часа:
РД Лайпциг – Байерн Мюнхен

Италия, Серия "А", 38-ми кръг

Неделя от 16.00 часа:
Рома – Парма
Интер – Емполи
Сампдория – Ювентус
СПАЛ – Милан
Аталанта – Сасуоло