Испанските медии изразиха притеснението си от втората поредна загуба на Ла Фурия. Снощи иберийците паднаха 2:3 в Хърватия и трябва да разчитат на равенство между „ватрените“ и Англия в последния мач, за да продължат напред. 

Въпреки че селекционерът Луис Енрике обяви, че тимът му не е заслужавал да загуби, от силните първи мачове под негово ръководство няма и следа, а най-голямо внимание се обръща на защитата. 

Във втори пореден мач испанците получиха 3 попадения, след като и Англия им вкара толкова и ситуацията в отбраната наистина е доста притеснителна. 

„Съмненията се върнаха. След двете победи в първите мачове от групата, Испания бе върната в реалността. Отборът показа отново липсата на енергия и амбиция от мачовете в Русия, а в защита положението е доста по-неприятно, защото хърватите имаха многобройни положения да вкарат“ написа вестник „Марка“. 

Подобно бе настроението и в „АС“. „Испания отново допусна 3 гола, а Де Хеа отново отвори дебата, който трябва да бъде национален вратар. Хората на Луис Енрике не успяха да отговорят на агресията на съперника, който бе твърдо решен да си върне за срама, който преживя в Елче“ отчита изданието.