Ривър Плейт се справи с 4:0 с Кашима Антлърс в мача за третото място на Световното клубно първенство, игран в Абу Даби. Бруно Цукулини в 23-ата минута, Гонсало Мартинес в 73-ата и 90-ата минути и Рафаел Сантос Боре в 88-ата от дузпа донесоха успеха на южноамериканския шампион. Преди четири дни Ривър загуби 1/2-финал от Ал Аин, а ден по-късно японците се предадоха срещу Реал Мадрид.

Десетата минута Томоя Инукай отправи нелош удар с глава, след който топката премина близо до гредата. В 23-ата аржентинският тим стигна до попадение след центриране от корнер. Николас де ла Крус центрира и Бруно Цукулини отбеляза с глава, пращайки топката в дясната сглобка на вратата - 0:1.

В 43-ата японците удариха греда чрез Коки Анзай. След почивката “милионерите” стигнаха до втори гол. В 73-ата Гонсало Мартинес беше изпуснат в наказателното поле и реализира с удар от 12 метра - 0:2. В 88-ата Боре отбеляза от дузпа. В третата добавена минута Гонсало Мартинес се разписа по изключиетелен начин с превъзходен прехвърлящ фалцов удар, при който топката влезе в горния ляв ъгъл.