Претендентът за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев проведе подготвителен лагер в Испания в очакване на решението на Спортната комисия на щата Калифорния за замразения му лиценз заради скандала с целувката на репортерката Джени Суши.

Пулев поддържа форма докато дойде време отново да се качи на ринга, а този момент наближава. През изминалата седмица българинът тренира в Палма де Майорка, както и по същото време миналата година. Неотлъчно до него там бе и треньорът му Ули Вегнер, който долетя от Германия.

Следващият много важен момент за Пулев предстои в Лос Анджелис, където на 22 (понеделник) е заседанието на Спортната комисия на Калифорния.

На него се очаква да се потвърди възстановяването на състезателните му права, след като той многократно се извини на хората и на Джени Суши за емоционалната целувка и премина всичките курсове на обучение, които от комисията му бяха наложили.

Случаят на Пулев е поставен под точка 1 в дневния ред на комисията, а самият той ще присъства лично в залата заедно с екипа си.