Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме по-нестандартен материал. Правим сблъсък между феновете на Левски – Христо Илиев и Юлиян Иванов. Първият защитава решенията на боса на клуба Наско Сираков, докато вторият е против легендата и настоява Вълкa да прехвърли акциите на сдружението "Левски на левскарите". Важно е да уточним, че сме редактирали текстовете и сме ги направили почти с една и съща дължина, за да няма обидени. 

Накрая на материала добавяме и анкета, в която можете да изразите подкрепа към една от двете гледни точки.

Разбира се, ако имате и ваша теза, която не отговаря на нито една от двете, можете да я изпратите на  info@gol.bg. Това важи и за всякаква тема от света на спорта. Мнението на всеки от вас е важно за нас.

  • Наско Сираков е спасителят на Левски

В Левски настъпи "Време разделно". От месеци, много месеци... Феновете са разцепени, не бих казал на две, а 90% срещу 10%. Или неорганизираните срещу организираните... Вторите, от "Левски на левскарите", НКП и др., или както ги наричане обединително "сдруженците", са против Наско Сираков, голмайстор №1 в историята на Левски, легенда като футболист и шеф. Не били съгласни с управлението му заради спонсора... Сипят се всякакви обвинения, защитават се Иво Ивков и Станимир Стоилов. Но забравят един много важен факт. Ако не беше Наско Сираков, нямаше да се стигне до така бленуваното завръщане на Мъри. И тук дълбоко подчертавам – обожавам Мъри, искам вечно да е на "Герена", ако е възможно.

Но да се върнем на основната тема. Сдруженците са против Наско Сираков по някакви причини, които така и не са обявени публично. Но всъщност Вълка е човекът, който води Левски към спасението. И за да разберете, че това наистина е така, трябва да погледнете от самото начало на кризата след историите с Васил Божков. Сираков беше единственият човек, който се съгласи да вземе акциите в най-критичния момент в историята на вековния Левски. И тогава беше посрещнат с отворени обятия от сдруженците. Ако не беше Наско Сираков, нямаше да се стигне до договор с "Палмс Бет", съответно и до завръщането на Мъри Стоилов. Защото Мъри имаше само едно условие – футболистите редовно да получават заплатите си. И беше изпълнено и преизпълнено.

Съответно, без Наско Сираков, впоследствие без "Палмс Бет", впоследствие без Мъри Стоилов, нямаше да се стигне до привличането на играчи като Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сундберг, Роналдо, Уелтън и т.н. Разбира се, без да подценяваме и други ключови фигури по време на спечелването на Купата на България като големите ми любимци Филип Кръстев и Георги Миланов. Но от гореспоменатите чужденци Левски може да се спаси, Левски може да спечели най-важния мач в историята си. Защото това са хората, с чиито трансфери клубът може да се измъкне от гилотината, наречена НАП. Всички събития са следствие на преходни събития, както впрочем са и натрупани и дълговете към НАП, но тогава сдруженците мълчаха... Не се подиграваха на трансферите на по времето на Тодор Батков, Иво Тонев, Спас Русев, разбира се Гонзо, който напълни "Герена" със скъпоплатени ментета. И заради тези хора се стигна до най-важния мач, с НАП... И този мач може да го спечели само един човек – Наско Сираков. Но не и без помощта на Станимир Стоилов, чието име сдруженците се опитват да изкарат изкупителна жертва и да спечелят дивиденти на негов гръб. 

Христо Илиев, специално за Gol.bg 

  • Наско Сираков загробва Левски  

 Лъжа след лъжа, лъжа след лъжа, лъжа след лъжа... Джо Диксън, Драган Шолак... Изгонване на светинята Мъри Стоилов. Така накратко можем да обобщим управлението на Наско Сираков в Левски. Но това са факти само за пред широката общественост, която не е запозната в детайли с решенията и договорите, които той подписва. И с които загробва Левски. Той всъщност не управлява Левски, а е кукла на конци в ръцете на "Палмс Бет" и Мило Борисов. Този футболист бил подарък от спонсора, онзи също, но с процент при бъдеща негова продажба... Процент, който отива в спонсора, още един такъв за бившия клуб на футболиста. И какво остава за Левски? Жълти стотинки, с които феновете се залъгват, че се погасяват дълговете към НАП. И както организираните фенове са наричани "сдруженци", така Сираков е "Мажоритаря", "Раев"...

Сега има нова опорка, за да се избегне вниманието от лагера в Турция, провалената селекция и всичко развалено, което Мъри гради. Било създадено дружество за мащабен ремонт на "Герена". Това е ход само за отвличане на вниманието от представянето на Асими Фадига и другите ментета, които Сираков и Даниел Боримиров доведоха в Левски. Добър политически ход. Очакват се гръмки изходящи трансфери. Като този на Сундберг в Лудогорец за жълти стотинки ли? Водят се неуспешни преговори за нови договори. Андриан Краев, Жереми Петрис, все играчи, доведени от Мъри. Играчи, които можеха да донесат милиони в касата на Левски, но Наско Сираков не успя да ги задържи. 

Да не говорим, че и Уелтън има договор за още една година, а не до 2025 г. И това означава, че най-скъпият ни и най-добър футболист също ще бъде изпуснат на безценица или за без пари.

Ако Левски бъде спасен, ще бъде благодарение на Мъри. Той доведе Сонко, Кордоба, Роналдо и Уелтън за под 300 хиляди евро. А общата им цена е над 7 милиона евро. Разбира се, стига парите да не отидат в казиното...

Да не пропускаме и треньорската тема. В лицето на Николай Костов Наско Сираков доведе истински безхаберник, извади Кольо от нафталина. И се очертава нов нулев сезон. Това рефлектира и върху посещаемостта на "Герена" и парите от фенове намаляха. От абонаментни карти също. Бизнес моделът в Левски точно беше потръгнал, но явно на Сираков не му изнася и го спря с изгонването на Мъри.

Левски има само едно спасение – Мажоритаря да даде акциите на "Левски на левскарите", които имат готов план за спасението на клуба и само те могат да върнат Мъри в дома му - "Герена"!

Юлиян Иванов, специално за Gol.bg     

Коя теза подкрепяте за разнобоя в Левски?

Тази на Христо Илиев в подкрепа на Наско Сираков
Тази на Юлиян Иванов в подкрепа на "Левски на левскарите"
Общо 811 гласа