Бившият нападател на Левски Петър Курдов даде обширно интервю пред Gol.bg, в което  говори за ситуацията на „Герена“. В първата част от него трикратният шампион със „сините“ направи дисекция на Вечното дерби и посочи горчивата истина за любимия си клуб.

Сега той говори и за предстоящото гостуване на Черно море и битката на тима от „Герена“ да се докопа до квота за участие в евротурнирите.

Ето какво каза Курдов във втората част от интервюто пред медията ни:

- Г-н Курдов, последните мачове ясно показаха, че Левски не е готов да се бори за титлата. Ще успеят ли „сините“ да се преборят поне за квота за евротурнирите?

- Какво ще стане, ако спечели тази квота?! Докъде ще отидем – първи кръг, втори…? Смятате ли, че е сигурно, че ще стигнат поне до втория кръг с този отбор? Ние хем искаме да играем в българския шампионат, хем искаме да играем и в Европа, но си продаваме и футболистите. Попълваме дупките, които са в НАП.

Въпросите са много. Тепърва хората започват да питат. На всеки вече му е почти ясно за какво става дума. Тази агония не трябва повече да продължава в нашия любим отбор.

- Виждате ли светлина в тунела скоро?

- Не. Никаква светлина не виждам аз.Ние, ако махнем „синия“ екип и излезем с някой друг цвят екип, не мисля, че можем да впечатлим някого. Едва ли някой ще разбере, че това е отборът на Левски.

От една страна е радващо, че на дербито стадионът беше пълен, а хората дойдоха да гледат една добра продукция. Включително и за мое огромно разочарование обаче всички останахме много разочаровани.

За съжаление кондицията куца сериозно. Доколкото знам  и недоволството в отбора започва да ескалира. Феновете са настръхнали.

- Какво недоволство в отбора визирате?

- Не мога да кажа нищо конкретно. Просто чувам някои неща.

Знам обаче, че всеки, който отиде на стадиона, иска да гледа една добра продукция, която например показахме срещу Славия през първото полувреме. Случва се обаче епизодично. Но да паднеш с 1:5 говори много за самия отбор и ръководството на клуба. С подобен резултат може да падне някой средняшки отбор, който не носи този товар като името Левски.

- Очаквате ли положителна промяна още за мача с Черно море?

- За съжаление няма откъде да дойде положителната промяна. Ако сега загубим и от Черно море, вече тотално ще им паднат ушите на всичките футболисти, тонусът ще им падне. Ще започне да се говори за оставка на треньора и т.н.

Ако играят по-същия начин и във Варна, ще загубят катастрофално. Дано да не повторят представянето си от мачовете с ЦСКА и Лудогорец, защото не ги чака нищо добро. Паднем ли от трети конкурент за челната тройка, ще е тотал щета.

- Локомотив Пловдив дебне и също се бори сериозно за Европа. Възможно ли е Левски да изпусне дори и баража за евротурнирите?

- За това говоря, но не искам да го казвам в прав текст, защото има хора, които ходят на стадиона само за да създават интриги. Друг път обаче ще говорим за тези хора, които ходят около стадиона и могат да помогнат с много съвети, но никой не ги брои за живи.

Истината е мажоритарният собственик да е на челна позиция и да се показва.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Легенда попиля Костов и Сираков пред Gol.bg: Много сме далеч от истината, ЦСКА има по-добри футболисти

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg