Тази вечер Хърватия и Дания ще определят поредния четвъртфиналист на Мондиал 2018. Всички погледи са насочени към големите звезди на двата отбора Лука Модрич и Кристиан Ериксен.

Ериксен, който бе избран за играч на мача при равенството 1:1 срещу Австралия в групите вярва, че ще успее да помогне на Дания да преодолее тима на Хърватия.
 
"Не мисля, че съм по-слаб играч от Модрич. В последните дни има доста внимание към мен, но това не ми пречи. Важното е да съм полезен за отбора", коментира Ериксен.
 
Помощник-треньорът на датчаните Йон Дал Томасон също се изказа ласкаво за Ериксен.
 
"Ериксен е по-ефективен от Модрич по отношение на голове и асистенции. Кристиан е отборен играч, има огромна енергия и покрива голям периметър от терена", каза Томасон.

Какво сочи статистиката? Модрич има гол повече, но няма асистенции за разлика от Екриксен. Датчанинът очевидно има по-офанзивна роля, от което идва по-голямата разлика в отправените удари. В същото време Модрич има сериозно предимство в броя и процента успешни подавания.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/CRO?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#CRO</a>&#39;s Modric magic OR <a href="https://twitter.com/hashtag/DEN?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#DEN</a>&#39;s Eriksen excellence <br><br>Which team prevails tonight?<a href="https://twitter.com/hashtag/CRODEN?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#CRODEN</a></p>&mdash; FIFA World Cup  (@FIFAWorldCup) <a href="https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1013385580430987266?ref_src=twsrc%5Etfw">1 юли 2018 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>