Президентът на Славия Венцеслав Стефанов нападна остро шампиона Лудогорец.

Той стори това без да споменава имена, но ясно намекна, че говори именно за разградчани. Причината реакцията му е премахването на правилото за титулярен български играч до 21 години.

"Лудогорец, Левски и ЦСКА са натъпкани с по 10-15 чужденци. Ти като си го купил, трябва да го пускаш за сметка на някой млад български футболист. Сега в Румъния и Хърватия налагат модела с млади местни играчи до 21 г. Те видяха от нас, но тук се наложиха някои хора, които са гробокопачи на българския футбол. Нашите деца нямат шанс да получат поле за изява", изригна Венци Стефанов в актуално студио "Дерби".

"Не искам да броя парите никому. Проектът е негов и е правилен. Нашето предложение беше един играч до 21 г. да играе 90 минути, от тази година да бъдат двама. Както Верея, така и Лудогорец, Монтана, Черно море и Славия играят по едни и същи правила. Ако искат другите 10 или 9 да си бъдат изцяло чужденци. В мачовете в Европа ако искат да излязат и с 11 чужденци, никой не му пречи. Смятам, че тази идея е нормална и в интерес на българския футбол. Някой ако ми докаже, че не съм прав, аз съм готов да си посипя главата с пепел", добави Венци Стефанов, а като доказателство за думите си даде отличното представяне на националния ни отбор до 19 г.

Припомняме, че през миналия сезон Лудогорец пускаше като титуляр младия централен защитник Венцислав Керчев, който обаче още до средата на първото полувреме беше сменян от чужденец.