Лудогорец и Марибор завършиха наравно 0:0 в първа среща от плейофите за Лига Европа, играна на стадион "Лудогорец Арена".

Футболистите на треньора Стойчо Стоев бяха абсолютни господари през първото полувреме и трябва да съжаляват, че не поведоха в резултата, тъй като Клаудиу Кешерю и Дан Битон пропуснаха няколко много добри положения да поведат в резултата

През втората част разградчани продължиха да стоят по-добре на терена, но така и не успяваха да разпечатат вратата на гостите. Словенците останаха и с човек по-малко, след като Дино Хотич бе изгонен. Опасностите пред вратата на гостите валяха една след друга, но стражът Кенан Пирич имаше сензационна вечер и не позволи на топката да мине голлинията. Като за капак на всичко към края на мача Марселиньо нацели и гредата.

Така Лудогорец сам си направи задачата трудна и ще трябва да отстрани Марибор при реванша в Словения, който ще бъде след точно една седмица.


Домакините започнаха много силно двубоя с настоятелни пробиви по крилата. При един такъв на Сисиньо отдясно, топката бе центрирана в пеналта, където Клаудиу Кешерю успя да овладее и да свали към Дан Битон, който среля, но топката мина покрай дясната греда.

В 14-ата минута отново израелецът бе главно действащо лице. Битон получи подаване отдясно и се възползва от пространството пред себе си, отправяйки плътен изстрел от около 20 метра. Топката обаче мина над вратата.

Три минути по-късно Антон Недялков също си пробва късмета с мощна тупалка от далечно разстояние. Топката летече към сглобката на вратата, но Кенан Пирич демонстрира страхотен рефлекс и изби.

Малко след това вратарят на гостите отново блесна със страхотни спасявания, след като Недялков отново шутира опасно. При последвалото центриране на Кешерю и отиграване с глава Жоржиньо от опасна близост, Пирич пак се намеси решително.

Марибор регистрира първата си опасност чак в 25-ата минута. Опасна контраатака на гостите завърши с далечен шут на Руди Ванчаш Пожег. Цялата ситуация обаче не доведе до проблеми за Пламен Илиев.

В 39-ата минута Вандерсон отправи пас зад гърба на словенската отбрана по адрес на Сисиньо. Футболистът на гостите Вилер стигна първи до топката и върна с гърди към вратаря си, но защитникът на разградчанит го дебнеше отзад. Сисиньо беше много близо до това да се разпише, но ударът му бе неточен. Така първото полувреме завърши без голове.

През втората част разградчани продължиха да стоят по-добре на терена, но така и не успяваха да разпечатат вратата на гостите. В 55-ата минута Сисиньо отправи прекрасно диагонално центриране. Козмин Моци засече с глава от удобна позиция, но топката мина покрай лявата греда на Пирич.

В 58-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Дино Хотич направи необмислено нарушение в средата на терена. Футболистът получи втори жълт картон и бе пратен от съдията Якоб Келет преждевременно под душовете.

Ситуацията активизира още повече "зелените" и те пропуснаха няколко отлични възможности в разстояние само на няколко минути. Първо Кешерю засече с петичка центриране на Недялков, но не уцели вратата, а след това Жоржиньо се размина с прострелно центриране по земя отдясно.

В 69-ата минута Сисиньо най-накрая прати топката във вратата. Голът му обаче бе отменен, тъй като бразилецът се е намирал в положение на засада. На повторението се виждаше, че решението на съдийската бригада е правилно.

В 79-ата минута Марселиньо имаше отличната възможност да се разпише след майсторски изстрел, който остави безпомощен Пирич. За жалост топката срещна горната греда на словенците.

В 85-ата минута Матия Вилер стреля директно от пряк свободен удар, но неточно. Така Марибор не записа точен изстрел по посока на Пламен Илиев.

Лудогорец - Марибор 0:0 

Лудогорец: Илиев, Недялков, Моци, Форстър, Сисиньо, Баджи, Анисе (Шверчок 78'), Битон (Марселиньо 65'), Вандерсон (Чибота 71'), Жоржиньо, Кешерю
Треньор: Стойчо Стоев

Марибор: Пирич, Врховец, Кронаветер (Тавареш 65'), Крету, Хотич, Захович (Крамарич 65'), Милец, Вилер, Ивкович, Перичич, Ванцаш (Мешанович 80')
Треньор: Дарко Миланич

Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Якоб Келет
Жълти картони: Недялков, Баджи, Форстър (Лудогорец); Хотич, Пирич (Марибор)
Червен картон: Хотич (Марибор)