Капитанът на Португалия Кристиано Роналдо заяви, че играчите на тима могат да си тръгнат от световното първенство с високо вдигнати глави.

Португалия отпадна от Мондиала след като победи с 2:1 Гана, но това се оказа недостатъчно, за да бъде изпреварен САЩ. Двата тима завършиха с по 4 точки, но головата разлика на португалците бе по-лоша заради катастрофалната загуба от Германия.

Самият Роналдо най-накрая успя да се разпише в този турнир, като така вече има три гола в три световни първенства. Той обаче направи и много пропуски, които се оказаха решаващи.

"Опитахме да дадем най-доброто от себе си в този турнир, но не успяхме. В днешния мач имахме нужда от задължителна победа и я спечелихме", коментира Роналдо след мача.

"Създадохме много положения, но не успяхме да ги завършим. Знаехме, че ако Германия победи с един гол срещу САЩ, ние трябва да победим с четири гола разлика и направихме достатъчно шансове, за да го направим".

"Чувството, с което си тръгваме е, че беше възможно, защото създадохме достатъчно положения. Заслужаваме повече, но това е футболът".

"Тръгваме си от тук с високо вдигнати глави".