Бившият защитник и капитан на Левски Николай Илиев е пред завръщане в ръководството на клуба. Той ще бъде поканен да заеме пост от председателят на Управителния съвет Иво Тонев.

Илиев, бе част от ръководния орган до пролетта на 2014-а година. Той влезе в него именно по настояване на Тонев. А напусна, защото според него от УС нищо не е зависело.

Тогава той заяви, че винаги е искал да има работещ управителен съвет, да не се провеждат бутафорни заседания по телефона, шефовете да чуват и да се вслушват в мнението на специалистите.

При готвените промени на „Герена“ се очаква това да се случи и Илиев отново да заеме някакъв пост. При предишния си престой при сините той пряко отговаряше за развитието на Детско-юношеската школа и работеше заедно с тогавашния й директор Ясен Петров.

Иво Тонев обмисля възможността да покани на „Герена“ и други големи фигури от историята на Левски. Най-голямата от тях е Наско Сираков. Той дори вече обяви, че когато се стабилизира клуба, ще се опита да върне бившият спортен директор на работа.

Сред любимците на Тонев са и Христо Йовов и Димитър Иванков. Триото да яростни критици на управлението на Тодор Батков. И условието им да се завърнат на каквато и да е длъжност в клуба е адвокатът да го няма, или поне не той да дърпа конците.

Всички индикации на „Герена“ сочат, че това скоро ще бъде така. Тодор Батков обаче все още не е обявил бъдещето си, въреки че трябваше да го стори веднага след финала за купата на България срещу Черно море (1:2).