Португалия направи важна крачка към европейските финали, след като измъкна 1:0 при гостуването си на Албания в Елбасан. 

Мигел Велосо реализира единствения гол в самия край на мача и така иберийците имат 15 точки в тази група, като се нуждаят от точка от оставащите си два мача, за да стигнат до Франция. С 11 точки албанците ще стигнат до финалите при две победи до края, а иначе са сигурно за бараж. 

През първото полувреме нямаше много положения, макар и гостите да доминираха. Домакините бяха очаквано по-предпазливи и хвърляха много усилия, за да се справят с Кристиано Роналдо и компания . 

В 12-ата минута суперзвездата накара вратаря на съперника да избива удара му, а малко след това Луиш Нани оставен непокрит, стреля в гредата от близо и пропусна да открие. 

Роналдо опита да спечели дузпа при едно единоборство, но правилно такава не бе отсъдена. В средата на полувремето вратаря на Албания Бериша излезе предвидливо при една ситуация и изби с глава. В 29-ата минута стражът се справи с поредния шут на Роналдо. 

Няколко минути преди почивката Бернардо Силва не съумя да намери далечния ъгъл при една ситуация. Така или иначе паузата дойде при 0:0, а след нея ситуацията не се промени особено, макар и португалците да останаха по-активни. 

В 75-ата минута обаче Чикалеши тресна гредата, като при удара му се получи рикошет. Малко след това Елисеу бе близо до попадение, преди да се стигне до добавеното време. 

Тогава португалците атакуваха отдясно, Куарешма центрира отлично и Мигел Велосо се извиси, за да вкара с глава след удар от границата на наказателното поле.