Милан и Синиша Михайлович трябваше да треперят до края, за да постигнат успеха с 3:2 над Удинезе като гост. “Росонерите” решиха, че са си свършили работата само след 45 минути игра, когато вкараха цели три гола. 

Марио Балотели, Джакомо Бонавентура и Кристиан Сапата бяха дали сериозна преднина за Милан на почивката, но след нея Удинезе се съвзе и вкара два гола чрез Баду и Дурван Сапата. Домакините тръгнаха да изравняват резултата, но точно тогава Диего Лопес ги отчая с няколко страхотни намеси. В края Фернандес от Удинезе бе изгонен за втори жълт картон. 

Победата беше трета за Милан от началото на сезона, с което тимът на Синиша Михайлович се изкачи до 4-то място в класирането преди останалите срещи от кръга. “Росонерите” имат актив от 9 точки, докато Удинезе е на 18-то място с едва 3 точки. 

Двубоят започна под диктовката на Милан и още в 5-та минута Марио Балотели откри резултата. Нападателят се разписа след перфектно изпълнение на свободен удар и вкара в първия си мач като титуляр на Милан. 

След още 5 минути Милан вече водеше с 2:0. Джакомо Бонавентура се възползва от прекрасен пас на Монтоливо, спря си топката на гърди и с мощен удар остави Карнезис неподвижен. Халфът се разписа във втори пореден мач за “росонерите”.

По-добрата игра на Милан продължи, но пропуски на Балотели, Бака и Хонда попречиха на тима да вкара трети гол. Това все пак стана в първата минута на продължението на първата част. Бонавентура центрира от ъглов удар и намери Кристиан Сапата на далечната греда. Колумбиецът се пребори с Фернандес и Али Адан, за да направи резултата 3:0. 

Домакините опитаха да променят нещата през втората част, но всичко можеше да свърши в 51-та минута, когато Карнезис спаси със сетни усилия далечен удар на Де Йонг, който се отклони в тялото на Домици. 

Вместо това само минута по-късно, в 51-та, Удинезе намали. Резервата Дурван Сапата центрира отляво, Ди Натале не успя да нанесе успешен удар, но топката попадна на крака на Баду, който отблизо направи 1:3.

Само след още 7 минути домакините изглежда още повече се върнаха в мача. Дурван Сапата вкара втори гол за Удинезе, след като се възползва от хубаво подаване на Сирил Теро.

Домакините опитаха всичко по силите си да стигнат поне до изравнително попадение, владееха повече топката и упражниха натиск до края. Това обаче отвори много пространства в защитата им, от което играчите на Милан не успяха да се възползват.

В 90-та минута вратарят на “росонерите” Диего Лопес успя да спаси трите точки, след като отрази опасен удар на Фернандес. В добавеното време Бруно Фернандес си изкара втори жълт картон и напусна терена преди последния съдийски сигнал. 

Удинезе - Милан 2:3 

0:1 Балотели 5’

0:2 Бонавентура 10'

0:3 Сапата 45+1’

1:3 Баду 51’

2:3 Сапата 58'

Удинезе: Карнезис, Вагуе, Домици, Пирис (46 - Сапата), Еденилсон, Баду, Итура (84 - Маркиньо), Фернандес, Али Адан (73 - Паскуале), Теро Ди Натале 

Милан: Лопес, Калабрия (49 - Алекс), Сапата, Романьоли, Де Шилио, Де Йонг, Монтоливо, Бонавентура, Хонда (64 - Поли), Балотели, Бака (80 - Луис Адриано)