Манчестър Юнайтед победи Шросбъри с 3:0 като гост в последен мач от 5-ия кръг на турнира ФА Къп. Головете за гостите отбелязаха Крис Смолинг и Хуан Мата през първата част и Джеси Лингард през вторите 45 минути.
 
През първото полувреме Юнайтед бе пълен господар на терена, но трудно стигаше до положения за гол. Все пак в 38-мата минута домакините капитулираха, след като Крис Смолинг се бе озовал на върха на атаката за "червените дяволи" и отбеляза хубав гол, макар и след лек рикошет. В самия край на първата част Хуан Мата удвои преднината на своите, след изпълнение на пряк-свободен удар.
 
През втората част "червените дяволи" намалиха темпото, но все пак стигнаха до трети гол, дело на Джеси Лингард, който се възползва от страхотен пас на Андер Ерера и от въздуха прати топката в мрежата на домакините.
 
Така Манчестър Юнайтед се класира за 1/4 финалите на турнира ФА Къп, където ще се изправи срещу отбора на Уест Хем на своя стадион "Олд Трафорд".
 

 
Двубоят очаквано започна с натиск на гостите и те стигнаха до изпълнение на корнер още във втората минута. Блинд центрира остро, но изстрелът с глава на Крис Смолинг бе неточен и топката излезе в аут.
 
В следващите минути Мемфис Депай на два пъти стреля от далечно разстояние, но изстрелите му за малко не прехвърлиха стадиона на домакините - "Ню Медоу".
 
Все пак в десетата минута Депай уцели рамката на вратата, след хубав изстрел от точката на дузпата, но Лютвилер внимаваше и изби топката в ъглов удар.
 
Натискът на Юнайтед се засилваше, но чисти голови положения пред вратата на Шросбъри липсваха.
 
В средата на първата част "червените дяволи" получиха право да изпълнят пряк-свободен удар. Зад топката застана Мемфис Депай и той стреля много силно, но ударът му срещна главата на неговия съотборник Антони Марсиал и топката излезе в аут.
 
Малко преди да измине половин час игра, Марсиал получи хубава топка в наказателното поле и стреля мигновено, но вратарят на домакините се справи отново.
 
Отборът на Шросбъри се бранеше плътно в своята половина и разчиташе предимно на контраатаки, а тимът на Юнайтед така и не съумяваше да отбележи гол, въпреки че процентите за владеене на топката показваха унищожителните 80%-20% в полза на гостите.
 
Все пак логиката възтържествува седем минути преди края на първото полувреме. Шнайдерлин се пребори за една топка и с глава я прати в наказателно поле на Шросбъри, където изненадващо на върха на атаката за Юнайтед се бе озовал Крис Смолинг. Той пое топката и стреля към вратата на домакините, получи се лек рикошет и топката се озова в мрежата - 0:1!
 
В продължението на първото полувреме Хуан Мата окончателно уби интригата в срещата, след като от пряк-свободен удар матира вратаря на Шросбъри - Лютвилер и направи резултата 0:2! Това бе и последното действие за първите 45 минути и "червените дяволи" заслужено се оттеглиха на почивка с два гола аванс.
 
Юнайтед започна доста активно и втората част и опита още в началото да отбележи трети гол, но удари на Марсиал и Мата не успяха да застрашат вратаря на домакините.
 
Десет минути след подновяването на играта гостите изпуснаха две сто-процентови положения за гол. Първо хубав самостоятелен пробив на Депай го остави на стрелкова позиция, но ударът му мина на сантиметри от десния страничен стълб, а в следващата атака Марсиал от близко разстояние отправи много нескопосан удар с глава.
 
Точно час след началото на мача Юнайтед стигна и до трети гол. Андер Ерера намери по великолепен начин Джеси Лингард, който засече топката от въздуха и я мушна във вратата на Шросбъри, за да направи резултата класически!
 
В следващите десет минути отборът от Манчестър предпочиташе да задържа топката, без да поглежда към вратата на своите  домакини.
 
Четвърт час преди края резервата  Уил Кийн нацели гредата след хубав удар от около 12 метра. При изстрела младежа получи разтежение и остави своите да доиграят с човек по-малко, тъй като Ван Гаал вече бе направил и трите си смени.
 
Домакините можеха да отбележат исторически гол в 84-ата минута, но Манган от състава на Шросбъри не успя да се разпише, след като беше оставен да стреля от малкото наказателно поле на Юнайтед.
 
До края "червените дяволи" се задоволиха с това да разиграват в центъра на терена и положения пред двете врати липсваха.
 
Така Манчестър Юнайтед победи с 3:0 и се класира за 1/4 финалите на турнира ФА Къп.
 
 
Шросбъри - Манчестър Юнайтед 0:3
 
0:1 Крис Смолинг - (38')
0:2 Хуан Мата - (45+1')
0:3 Джеси Лингард - (60')
 
 
Шросбъри: Лютвилер, Уитбред, Грандисън, Блек, Уоли, Гримър, Огого, Манган, Найт-Пърсивал, Акпро (Кларк - 81')
 
Манчестър Юнайтед: Ромеро, Варела, Смолинг, Блинд, Бортуик-Джаксън (Райли - 57'), Шнайдерлин, Ерера, Депай, Мата (Перейра - 62'), Лингард, Марсиал (Кийн - 70')
 
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xdO73Yz6U20" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>