Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че тимът му ще се върне по-силен след поражението на стадион "Олд Трафорд" с 3:2 и няма да се откаже от битката за титлата.
 
Арсенал вече изостава на пет точки от лидера Лестър и на три зад градския съперник Тотнъм. В последните 11 мача от сезона Венгер се надява на позитивна атмосфера в съблекалнята и вярва, че в края на сезона може да триумфира с титлата на Висшата лига.
 
"Искаме да трансформираме негативите в позитиви", започна французинът."Ние играем, за да се борим за титлата".
 
"Този клуб е изграден върху ценности и това, което трябва да направим е да ги уважаваме. Трябва да бъдем солидарни и да дадем най-доброто от себе си до края на сезона".
 
Според наставника на Арсенал сблъсъкът с Барселона е дал отражение върху отбора по време на мача с Юнайтед.
 
"Хвърлихме много сили срещу Барселона и това сигурно е оказало влияние върху нашето представяне на "Олд Трафорд", заяви 66-годишният специалист."Не сме доволни от резултата".
 
Венгер реагира и на критиците на Арсенал.
 
"Никога не съм изненадан от критиките от медиите. Това им е работата на днешните медии и въпреки че част от мненията са прекалено емоционални, аз не се оплаквам".
 
"Смятам, че трябва да гледате малко повече в перспектива и да анализирате нещата малко по-неутрално. Този клуб е уважаван в целия свят", допълни Венгер.
 
"Всеки може да казва каквото си иска и аз се радвам, че сте загрижени за моето бъдеще. Благодарен съм. Отделно от това, в живота ми, аз се грижа за бъдещето си сам", завърши мениджърът на Арсенал.